Новини

"Чамкория" със Захари Бахаров ще бъде в Лондон на 16.10.

17-09-2021

„Чамкория“ по романа на Милен Русков е постановката, за която да намериш билет е почти невъзможно. Тази есен обаче ще имате възможност да я гледате извън страната – в Лондон. На 16 октомври представлението ще се играе в Tuke Hall, London, NW1 4NS, от 19:30 часа. В ролята на главния герой Бае Славе е Захари Бахаров, а представлението е на режисьора Явор Гърдев. 

Неслучайно представлението е толкова успешно. Представяйки пътя на главния герой Бае Славе към Чамкория в края на 20-те години на миналия век, то вади на показ истории, които са актуални и днес. 

„Че живеем некакси в тая злополучна България, понеже аз я мразим, обаче па я и обичам. Па защо я обичам, и с чук да ме удариш по главата, не моем да ти кажем! Аман от България, аман от тоя умерен пояс, и от равномерното движение на Земята, аман! Много тъп ми се види мене умереният пояс, па да не кажем и Земята! Само неодушевените неща може да са толкова тъпи, упорити и еднообразни. Извиневам се, обаче що за тъпо нещо требва да си, за да се въртиш милиарди години около една звезда?! Върти се, братче, милиарди години около една звезда! Па вземи мръдни се малко, мини нанекъде! Но не! Все едно и също до края на света! Ама тя буквално смета да прави едно и също до края на света! Неам думи!“

Бае Славе на път към Чамкория октомври 1928 г.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/39eUtQd

„Отчаяни съпрузи“ излизат на сцената на Зала 1 на НДК

13-09-2021

Над 20 града, хиляди зрители и няколко sold out-а по-късно постановката „Отчаяни съпрузи“ ще излезе на сцената на Зала 1 на НДК. Датата е 17 октомври, а събитието е естествено продължение на успешното лятно турне на комедията, която направи своята премиера тази пролет.

Актьорите Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Даниел Пеев и Димитър Захариев разказват за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години. Историите им се обединяват от отчаяните опити на Бойко да си върне любимата. Можете да си представите какво следва. Всички сме изпадали в подобни ситуации на полето на сложните взаимоотношения между мъжете и жените.

Актьорите използват собствените си имена в постановката, за да я доближат максимално до себе си. А сценарият на тази френска стендъп комедия е адаптиран към българската реалност. Музикалната атмосфера пък идва от китарата на Митко-Хендрикса.

„Отчаяни съпрузи“ съчетава класически за театъра ситуации между актьорите със стендъп комедия, което прави постановката динамична и не сваля усмивките от лицата на публиката през цялото време. Постановката гарантира добро настроение и неслучайно вече осем години не слиза от комедийния афиш във Франция, нарушавайки всички кодове в жанра.

Това лято постановката се игра пред хиляди зрители публика в над 20 града, сред които София, Пловдив, Варна и Бургас.

Билети тук

Позиция на Artvent по повод новите мерки срещу COVID-19

21-08-2021

През последните няколко дни в публичното пространство беше създаден информационен хаос около обявяването на новите мерки в борбата срещу COVID-19. Автор на този хаос се оказа Министерството на здравеопазването, което за пореден път показа, че има дефицити в комуникирането на взетите от него решения. Обявяването на новите мерки в четвъртък, 19 август, доведе до тяхното неразбиране, а оттам и на насаждането на поредни притеснения и тревоги в обществото. Наложи се дори смият служебен министър г-н Стойчо Кацаров, ден по-късно, да уточнява в какво точно се изразяват взетите от управляваното от него ведомство мерки. 
Ако подобен подход се приема от здравните власти като епизодично неразбиране, той за пореден път води до сериозни щети в областта на културата и провеждането на събития. 
Бихме искали да се обърнем към нашата скъпа публика да я уверим, че спазваме и ще продължаваме да спазваме мерките срещу COVID-19 такива каквито са към момента на изпълнението на съответното събитие. За нас здравето и спокойствието на публиката, артистите и екипа ни са на първо място и това няма да се промени.
Призоваваме обаче здравните власти да бъдат конкретни, точни и ясни при обявяването на бъдещите мерки в борбата с вируса. Всичко друго води до създаването на хаос, страх и притеснение сред обществото. Призоваваме още бъдещите мерки да бъдат с мисъл за културата и това тя да не бъде оставена отново безмълвна в моменти на криза.
Именно в тези моменти всички имаме нужда да си поемем въздух, а културата е необятен източник за това.
Бъдете здрави!

"Отчаяни съпрузи" в Русе на 1 септември в Канев център

12-08-2021

"Отчаяни съпрузи" в Русе на 1 септември се мести от Летния театър в Канев център

Постановката "Отчаяни съпрузи", която ще се играе на 1 септември в Русе, се мести от Летния театър при Военния клуб в Канев център. Промяната се налага поради независещи от организаторите причини.

Закупените билети към момента на промяната (12 август) ще важат без допълнителна презаверка. Зрителите с тези билети ще бъдат настанявани в сектор А, ред 1-4 в Канев център.

Събитието ще се проведе при спазването на всички епидемиологични мерки към момента.

Извиняваме се за причиненото неудобство и ви желаем приятно прекарване с "Отчаяни съпрузи".

Как театърът „излекува” три актриси в пандемията

28-07-2021

Със Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова положението винаги е извънредно смешно! Особено когато са на гости в телевизията.

А ето къде пък можете да ги гледате на живо това лято ⛱☀️

Извънредно положение:

🎫Варна, Летен театър - 31.07  

🎫Свети Влас, Амфитеатър "Арена"  - 12.08

🎫Плевен, Летен театър "Кайлъка" - 17.09 

🎫Русе, Летен театър при Военен клуб - 18.09 

🎫Пловдив, Лятно кино "Орфей" - 25.09 

Извънредно ЛЮБОВНО:

🎫Бургас, Летен театър - 03.08 

🎫София, Sofia Summer Fest - 04.08

„Отчаяни съпрузи“ с нова дата във Велико Търново

30-06-2021

Постановката „Отчаяни съпрузи“ ще се играе с нова дата в Летния театър във Велико Търново – 15 юли. Лошото време наложи отлагане на представлението, първоначално предвидено за 26 юни. Всички закупени билети ще важат без допълнително презаверяване.

Актьорите Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Даниел Пеев и Димитър Захариев разказват за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години. Историите им се обединяват от отчаяните опити на Бойко да си върне любимата. Можете да си представите какво следва. Всички сме изпадали в подобни ситуации на полето на сложните взаимоотношения между мъжете и жените. Актьорите използват собствените си имена в постановката, за да я доближат максимално до себе си. А сценарият на тази френска стендъп комедия е адаптиран към българската реалност. Музикалната атмосфера пък идва от китарата на Митко-Хендрикса. „Отчаяни съпрузи“ съчетава класически за театъра ситуации между актьорите със стендъп комедия, което прави постановката динамична и не сваля усмивките от лицата на публиката през цялото време.

Постановката гарантира добро настроение и неслучайно вече осем години не слиза от комедийния афиш във Франция, нарушавайки всички кодове в жанра.

Това лято постановката се играе в София, Пловдив, Сандански, Велико Търново, Плевен, Добрич, Бургас, Варна, Карлово и Свети Влас.

Постановката "Отчаяни съпрузи" във Велико Търново

26-06-2021

Приятели, лошото време тази вечер ни принуди да отменим постановката "Отчаяни съпрузи" във Велико Търново.

За нас вашето здраве и това на актьорите и екипа е най-важно.

Очаквайте скоро нова дата, на която ще можете да гледате "Отчаяни съпрузи"!

Любо Киров с грандиозен концерт в „Арена Армеец“

20-06-2021

Любо Киров ще отпразнува рождения си ден с грандиозен концерт в „Арена Армеец“ на 26 октомври. Събитието се казва „Целуни ме“ и е естествено продължение на изключителния успех на едноименния сингъл от предстоящия нов албум на изпълнителя.

На концерта в „Арена Армеец“ публиката ще има възможност да се наслади на любимите хитове на Любо Киров през годините, както и на съвсем нови негови песни. На сцената до Любо Киров ще се качат и още от любимите на феновете изпълнители, с които изпяха едни от най-запомнящите се песни в българската съвременна музика.

Любо Киров е един от най-красивите български гласове, но той събира в себе си и много други таланти. Автор е на текстовете на десетки песни, превърнали се в хитове. Той е композитор, инструменталист, художник и продуцент. Носител е на редица награди - за най-добра група с "Те", за солов изпълнител, за музика и албум. Концертите и клубните му участия обаче остават в сърцата на публиката с неповторимата си атмосфера на живо. Неслучайно и концертът в „Арена Армеец“ идва след поредица продадени само за дни дати и обявяване на нови по време на турнето му в страната през юни и август тази година. 

Билетите за концерта в „Арена Армеец“ са с ограничен брой заради противоепидемичните мерки, свързани с разпространението на COVID-19, и се разпространяват в мрежата на EVENTIM.

Рачков към публиката на Античен театър, Пловдив

18-06-2021

Приятели, нямам думи, с които да изразя благодарността си към всички вас, с които бяхме заедно в Античния театър в Пловдив. Благодаря ви, че останахте с мен до последно и дъждът не успя да ни попречи да се смеем искрено. За мен това значи всичко. Извинявам се, че се наложи да приключим 10 минути по-рано и се надявам това да не е помрачило хубавото ви настроение.

Нямам търпение да сме отново заедно на живо! Благодаря ви от сърце!

- Димитър Рачков -

„Извънредно положение“ гостува на БНТ

06-06-2021

Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова гостувт в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ и разказват реални истории от извънредното положение.

Скоро отиват в Бургас, а с тях и представлението „Извънредно положение“. Гледайте ги на живо на 13 юни в Летния театър.  

Благодарим за поканата на екипа на Денят с Георги Любенов!