Новини

Владо Михайлов в Бургас и Плевен

20-09-2023

Концертът на Владо Михайлов в Бургас, който трябваше да се проведе на 20 септември и концертът в Плевен, който трябваше да се проведе на 21 септември се отменят.

Закупилите към момента билети могат да бъдат върнати през платформите за продажба онлайн и на място.

Извиняваме се за причиненото неудобство и благодарим за разбиранет

Концертът на Миро в Плевен

20-09-2023


Приятели, концертът на Миро в Плевен, който беше отложен заради лошите метеорологични условия, ще се проведе през 2024 година. За съжаление, въпреки общите ни усилия не успяхме да намерим възможност събитието да бъде реализирано през тази година. Съвсем скоро ще съобщим и коя е новата дата.

Закупените билети могат да бъдат върнати през платформите за продажба онлайн и на място до 25 октомври 2023 година.

Извиняваме се за наложилата се промяна и благодарим за разбирането.

Концертът на Миро в Плевен се отлага

15-09-2023

Концертът на Миро от турнето “Best of” в Плевен, който трябваше да се проведе на 16 септември 2023 г. в Летния театър в Плевен, се отлага. Причината е прогнозата за предстоящо влошаване на метеорологичните условия, което би направило събитието невъзможно за реализиране.

Съвсем скоро ще съобщим и коя ще бъде новата дата за концерта. Закупените към момента билети ще важат за нея без презаверяване. Ако наложилата се промяна не е удобна за вас, можете да получите парите си обратно чрез каналите за продажба онлайн и на място до 25 септември 2023 г., включително.

Извиняваме се принудителната промяна и благодарим за разбирането и търпението.

НОЩ на ангелите

12-09-2023

И тази година благотворителната инициатива "НОЩ на ангелите" ще даде надежда и сила на хора, които се борят с тежки заболявания. Радваме се, че имаме възможността да подкрепим тази голяма кауза, която за пореден път ще покаже, че доброто прави чудеса!

Как можете да се включите? Просто си купете билет за някое от събитията в нашето портфолио точно на 17 септември 2023 г. Част от приходите ще бъдат предоставени на благотворителната инициатива.

Благодарим ви от❤️

Повече за благотворителната „Нощ на ангелите“ и за каузите тази година можете да разберете тук: https://www.facebook.com/angelsnight.bg

Премиерата на "Неделя сутрин" е на 13.09

11-09-2023

Ако след петък се събудиш в неделя, значи купонът е бил епичен. Това го знаят най-добре Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Skiller, за които „Петък вечер“ преминава директно в „Неделя сутрин“. Премиерата на театралната комедията ще бъде на 13 септември в „Théatro отсам канала“ в София.

Петимата хитро прескачат съботния ден и се прехвърлят в спокойните води на неделята. И нищо не може да наруши безметежния ход на почивката им, освен… онзи загадъчен, но оставил смущаващи белези, финал на петъчната вечер. Посял зрънцето на съмнението, той пропуква мечтата за спокойствие в почивния ден и превръща неделята в минирано от срамни спомени и догадки поле.

Подобно на първата част на комедията, актьорите отново влизат в различни роли, които пресъздават комични случки, свързващи преживяванията от петък вечерта с неделното пробуждане. И се опитват да си отговорят на поредица въпроси. Кога започва неделя сутринта? С последния коктейл и финалния припадък в петък? Или с първите звуци от бормашина, които дълбаят насилствено в мозъка? Защо пропускаме съботния следобед и имаме ли изобщо шанс да го изживеем?

Режисьор е Ивайло Ненов, автор на текста е Ваня Георгиева. Сценографията е на Мирела Василева, а хореографията – на Александър Манджуков. Автор на музиката и цялото озвучаване е Александър Деянов-Skiller. Продуцент на постановката е Artvent. Как ще завърши неделният ден се познава още от сутринта. Единствената сутрин, която е способна да роди мечта и минути по-късно да я срине със земята.

Продължението на „Петък вечер“ идва логично след успеха на авторския спектакъл, който за малко повече от година вече е игран над 50 пъти.

След София „Неделя сутрин“ ще бъде с премиери и в други градове от страната.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/44acglG

Концертът на Любо Киров в Русе ще бъде на 10.09.2023

07-09-2023

‼ Концертът на Любо Киров в Русе, който трябваше да се състои на 8 септември, се мести на 10 септември, неделя, и ще бъде отново в Летния театър. Причината за промяната е обвяването на 8 септември за Ден на национален траур в памет на жертвите, загинали при наводненията в община Царево.

Всички закупени билети ще важат за новата дата без презаверяване. Ако тя не е удобна за зрителите, те могат да получат парите си обратно през онлайн платформите и касите на място за продажба до 17 септември 2023 г., включително. 

Екипът ни изказва своите искрени съболезнования на семействата и близките на починалите🙏

"Съседите отгоре" в Пловдив

05-09-2023

Представлението „Съседите отгоре“, което трябваше да се играе на 5 септември 2023 година в зала „Борис Христов“ в Пловдив, се отлага и се мести. Новата дата е 21 октомври в зала СИЛА в града.

Причината за наложилата се промяна е бедствената обстановка по Черноморието и невъзможността за придвижване на актрисата Силвия Петкова, която е блокирана в района.

Закупените към момента билети ще важат за новата дата без презаверване. Ако промяната не е удобна за вас, можете да ги върнете през платформите за продажба до 15.09.2023г.

Извиняваме се за причиненото неудобство. Едновременно с това се надяваме ситуацията в засегнатите райони да се нормализира максимално бързо и да няма значителни последствия.

"Петък вечер" в Стара Загора

04-09-2023

Представлението „Петък вечер“, което трябваше да се играе на 05.09.2023г. в Летния театър в Стара Загора, се отменя. Причината е очакваното влошаване на метеорологичните условия. Закупените към момента билети могат да бъдат върнати през платформите за продажба. Извиняваме се за причиненото неудобство и благодарим за разбирането.

"Извънредно неудобно" в София

04-09-2023

Представлението „Извънредно неудобно“, което трябваше да се играе на 04.09.2023 г. на Sofia Summer Fest, ще бъде с нова дата. 

Причината за промяната е влошаването на метеорологичните условия в София. Ще можете да гледате постановката на 06.09.2023 г. – отново на Sofia Summer Fest. 

 Закупените към момента билети ще важат за новата зала без презаверяване. При желание могат да бъдат върнати през платформата за продажба до 11.09.2023г., включително. 

 Извиняваме се за наложилата се промяна и благодарим за разбирането.

Турнето на Миро “Best of” започна от Созопол

14-08-2023

Турнето на Миро „Best of” започна зареждащо с енергия и положителни емоции от сцената на пълния Летен театър в Созопол в петък вечерта. Това беше първият от поредицата концерти в страната, които събират най-големите хитове на изпълнителя от последните 23 години.

Публиката слуша на живо и пя в един глас с любимия си изпълнител „Губя контрол, когато“, „Август е септември“, „Повече“, „Върха на планината“, „Отначало“ и др. С Миро на сцената бяха фънк ураганите SoulBmoll и невероятното трио TRINITY.

Следващите концерти от турнето „Best of” на Миро са в летните театри в Бургас, Стара Загора, Варна и Плевен. Кулминацията ще бъде на сцената на зала 1 на НДК в София.

Всички следващи дати от турнето „Best of”

Бургас, Летен театър, 2 септември

Стара Загора, Летен театър 7 септември

Варна, Летен театър 14 септември

Плевен, Летен театър 16 септември

София, зала 1 на НДК, 11 октомври

Билети за турнето на Миро „Best of“: https://bit.ly/44mLYOk

Любо Киров откри „Турне 2023“ в Пловдив

03-08-2023

Любо Киров започна „Турне 2023“ със зрелищно музикално шоу на сцената на препълнения Античен театър в Пловдив в сряда вечерта. Близо 3000 души пяха в един глас, танцуваха, преживяха първия от поредицата големи концерти в страната.

„Восъчен герой“ – новото рок парче на най-продавания български поп изпълнител, даде ударното начало на турнето. Публиката се наслади на живо и на любимите си „Както преди“, „Целуни ме“, „Ако сме двама“, „Мога“ – със специалното участие на Михаела Маринова, „Усеща се сила“ и др. На сцената с Любо Киров отново беше Голямата банда.

Емоцията от преживяването беше допълнена от специални светлинни ефекти, издигащи музикалното преживяване на следващо ниво.

„Пловдив, благодаря ви за посрещането и енергията, с която ме зареждате всеки път! Довечера продължаваме с още повече сила и вдъхновение. Вълнувам се преди всяка среща с вас“, сподели след първия концерт Любо Киров. Вторият от големите концерти от „Турне 2023“ е тази вечер, отново в Античния театър, остават последни билети. Следват летните театри в Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Русе, а в София концертите ще бъдат в две поредни вечери в зала 1 на НДК.

Билети за „Турне 2023“: https://bit.ly/3xXklwe

The Winner Tour: Владо Михайлов, SLNG, P.I.F. и NIKECA с концерти в пет града

27-07-2023

Владо Михайлов тръгва на музикално турне заедно със SLNG, P.I.F. и NIKECA в пет града това лято. Концертите са обединени от заглавието The Winner Tour, което е естествено продължение на победата му в последния сезон на телевизионното шоу „Като две капки вода“. Арт директор на турнето е Рафи Бохосян.
Всички градове и дати от The Winner Tour:
София, 21 август
Пловдив, 30 август
Варна, 31 август
Бургас, 20 септември
Плевен, 21 септември
„Очаквам с нетърпение това турне. Постарали сме се шоуто да е взривоопасно. Ще има много изненади. Ще изпеем най-емблематичните песни на SLNG и P.I.F, както и някои по-нови парчета. Включили сме и най-любимите песни на „Сафо“, с които започна моят музикален път. С тях ще открием и ще завършим концертите. Ще си партнираме и с NIKECA", разказва за турнето Владо Михайлов.
Той се занимава с кино от 20 години, но музиката е движеща сила за него още от дете. 
„От малък мечтая да стана певец, китарист и актьор. Да съм на сцената е сбъдната мечта за мен. Рано разбрах, че живият контакт с публиката е това, което искам. Затова и изоставих рисуването, с което също се занимавах много сериозно, за да се отдам на музиката“, споделя още Владо Михайлов.
Предстоящите вълнуващи срещи с публиката са в основата на The Winner Tour. Концертите започват от София - на 21 август, следват Пловдив – 20 август, Варна – 31 август, Бургас – 20 септември, Плевен – 21 септември.


БИЛЕТИ: bit.ly/3NUmroa
 

"Това не го казвай" ще бъде в Стара Загора на 11 септември

29-06-2023

Представлението „Това не го казвай!“, което бе отложено на 28 юни поради силния дъжд в Стара Загора, вече има нова дата. Пиесата с Теодора Духовникова и Захари Бахаров ще се играе на 11 септември 2023 г., отново в Летния театър в града.
Закупените билети към момента ще важат без презаверяване. 

Ако новата дата не е удобна за вас, можете да върнете билета си през платформата или касата, от която е закупен, до 6 юли 2023 г., включително.

Музите на Максим Ешкенази в Пловдив на 7 септември

16-06-2023

На 7 септември на сцената на Античен театър се събират един световноизвестен диригент и 10 забележителни жени. В забавния сюжет за спечелването на сърцето на Максим Ешкенази са замесени звездните солистки от трупата на Музикалния театър - Еделина Кънева, Десислава Николова, Боряна Йорданова, Олга Динова и Теменужка Трифонова, подкрепени от силното женско присъствие на страхотните български певици Михаела Маринова, Михаела Филева и талантливите актриси от българската сцена Стефания Колева, Богдана Трифонова и Ана Пападопулу.

Билетите вече са в продажба: https://bit.ly/3qHjeAp

„Премахни от приятели“ с премиера у нас на 30 юни

02-06-2023

Пиесата събира актьорите Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Катя Иванова и Деян Ангелов, а режисьор е Валентин Ганев 

Театралната комедия от Стивън Мофат „Премахни от приятели“ излиза на българската сцена с премиера на 30 юни в „Theatro отсам канала“. Пиесата събира актьорите Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Катя Иванова и Деян Ангелов, а режисьор е Валентин Ганев.
„Премахни от приятели” е най-новият хит в лондонския „Уест Енд“ и хвърля забавен и сатиричен поглед върху катастрофалния стремеж на хората от средната класа в Англия винаги да изглеждат мили, любезни и възпитани. Авторът е Стивън Мофат - награждаван писател, който стои зад легендарните британски сериали „Доктор Кой“ (Doctor Who) и „Шерлок“ (Sherlock). 
Именно проблемът с прекалено добрите маниери стои в основата на сюжета. Британското възпитание запознава Питър (Владимир Зомбори) и Деби Линдел (Анелия Луцинова) с екстравагантната и похотлива вдовица Елза Жан Краковски (Мария Сапунджиева). Тяхното „приятелство” започва на палубата на круизен кораб и продължава в социалните мрежи. 
Отношенията им са като по вода (от разстояние), докато един ден Елза не се самопоканва в дома им за седмица… Твърде късно, твърде необратимо, двамата научават страшна истина за нея. Предстои им едно гостуване, което ще ги качи на влакчето на ужасите!
Но как да откажат и да защитят всичко, което обичат, от тази опасност, без да изглеждат леко невъзпитани…
Сценарият на комедията е вдъхновен от истинска история, която реалният Питър (върху чийто образ е изграден главният герой) разказва на Стивън Мофат. Той и съпругата му отишли на почивка, там се запознали с един човек, разменили си имейли, а след това той заплашително поискал да се нанесе при тях. В последствие разбрали и неща за него, които предпочитали да не знаят.
„Когато моят приятел ми разказа всичко това, то просто звучеше като пиеса. Попитах го дали мога да взема тази история и да я пренапиша така, че да върви още по-катастрофално, отколкото в реалния живот?“, разказва Мофат. Отговорът бил „да“ при две условия – Питър да присъства на премиерата и авторът да не сменя името му в сценария.

След София „Премахни от приятели“ ще се срещне за първи път с публиката в Пловдив, Свети Влас, Варна и Бургас.

Английската критика за „Премахни от приятели“
„Убийствена комедия, за която да умреш.“  - WhatsOnStage
„Забавна без усилие.“ – Telegraph
„Забавна мрачна комедия на добрите обноски.“ – The Stage
„Неудобно фантастична пиеса от изящно смущение.“ – Guardian
„Удря в смешната кост за добре дошли.“ - The Times
„Всеки втори или трети ред от тази фарсова съвременна комедия на добрите обноски предизвиква бурен смях.“ - Chortle

Участват: Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Катя Иванова, Деян Ангелов 
Автор: Стивън Мофат
Режисьор: Валентин Ганев
Преводач: Николай Ангелов
Сценограф: Красимир Вълканов
Звукова среда: Слав Бистрев
Продуцент: Artvent
Как да „премахнеш” някого от този приятелски списък?!

Миро с турне „Best of” - големите хитове от последните 23 години на живо

03-05-2023

Миро обяви турне “Best of” в страната, което събира големите му хитове от последните 23 години. Концертите ще бъдат в шест града и започват на 11 август в Созопол, следват Бургас – 2 септември, Стара Загора – 7 септември, Варна – 14 септември, Плевен – 16 септември, и София – 11 октомври.  
Публиката ще има удоволствието да чуе на живо песни като „Някога преди“, „Губя контрол, когато“, „Август е септември“, „Убиваме с любов“, „Гълъбо“, едни от най-известните му дуети и др. Всички те ще бъдат в аранжимент и изпълнение на фънк ураганите SoulBmoll. Предстоят и изненади за феновете, като във всеки град ще има специално участие на различни гост-изпълнители.
„Вълнувам се! Благодаря на публиката за годините, в които сме заедно. Нека да празнуваме”, сподели Миро.
Интересна подробност е, че началото на концертите ще бъде песента “Отначало”, която е единственото ново парче в сборния албум на Миро – „46”, представен в края на април. През май пък ще излезе и видеото към него. За първи път ще бъдат изпълнени и няколко нови песни, които ще станат част от EP през септември.
Билети за турнето на Миро „Best of“: https://bit.ly/3AONwTS

„Музите на Максим Ешкенази“ на 10 май в зала 1 на НДК

04-04-2023

Музика, любов и още нещо в концерта “Музите на Максим Ешкенази”. Музикалното събитие е едно от най-бляскавите за годината. Истински спектакъл - цветен, забавен, любовен, събрал най-романтичната оркестрова музика от света на киното и мюзикъла, изпълнена от оркестъра на Музикалния театър. 

На 10 май на сцената на зала 1 на НДК се събира компанията на 10 забележителни жени. В забавния сюжет за спечелването на сърцето на диригента Максим Ешкенази са замесени звездните солистки от трупата на Музикалния театър - Еделина Кънева, Десислава Николова, Боряна Йорданова, Олга Динова и Теменужка Трифонова, подкрепени от силното женско присъствие на най-нашумелите български певици- Михаела Маринова, Михаела Филева и най-талантливите актриси от бг сцената - Стефания Колева, Богдана Трифонова и Ана Пападопулу. 

🎫БИЛЕТИ Eventim: https://bit.ly/40Tm1mR
🎫БИЛЕТИ Grabo: https://bit.ly/3M9dqZk

Михаела Маринова тръгва на турне

02-04-2023

След излизането на втория й албум „До безкрай“, Михаела Маринова тръгва на едноименно национално турне, което започва през юни.
Концертната програма ще премине през пет града в страната, а заедно с Михаела на сцената ще се качат Ангел Дюлгеров (китара), Пламен Денчев (клавишни), Радо Казасов (барабани), Евден Димитров (бас китара), Катя Кръстева и Никола Стоянов (бек вокали). Първата среща на изпълнителката с публиката е на 1 юни в морската столица Варна, следват Бургас, Пловдив, София и Велико Търново.

Станете част от турнето на Михаела Маринова. ✨Подарете си музика “До безкрай”.

"Моето мъжко момиче" с премиера на 7 април

23-03-2023

Какво ще стане, ако сте политик в разгара на мръсна политическа кампания, която жена ви е на път да провали, защото не е тази, за която я мислите? Търсим съвсем неочаквания отговор на този въпрос в новата пиеса „Моето мъжко момиче“, чиято премиера е на 7 април в „Théatro отсам канала“ в София. В главните роли влизат Мая Бежанска и Михаил Билалов, а актьорския състав допълват Асен Данков и Теона Димова. Режисьор е Димитър Стефанов, автор – Жад-Рос Паркер.

В центъра на историята на пиесата са Карла - шармантна и динамична жена, и съпругът ѝ Франсоа. Вече 30 години техният бляскав живот в сърцето на Париж не може да бъде разклатен от нищо. Но един ден Карла получава писмо с необикновена новина, засягаща миналото ѝ. То се стоварва като парен чук върху Франсоа и е на път да убие както кариерата му на политик, така и съвършения семеен тандем с Карла. И тъй като една беда никога не идва сама, осиновената им дъщеря Луиза и нейният бъдещ съпруг също имат какво да добавят в картинката.

Блестящ диалог, умни аргументи, сблъсък на крайни гледни точки и, разбира се, нула политическа коректност, са само част от нещата, които една „малка“ тайна може да отприщи.

„Моето мъжко момиче“ обещава 90 минути в най-добрите традиции на горещата френска комедия. Сценограф на постановката е Ясмин Мандели, автор на музиката е Милен Апостолов.

Премиерата на спектакъла в София ще бъде последвана и от първа среща с публиката в Бургас на 21 май в Културен дом НХК.

Всички събития може да видите тук: https://bit.ly/3nijF2n

„Забраненото ШОУ на Рачков“ отново на турне

14-03-2023

„Забраненото ШОУ на Рачков“ ще бъде отново на турне през 2023 година. Пет града в страната ще посрещнат Димитър Рачков и всички забавления, които е подготвил за публиката.

Бургас, Летен театър, 27 август

Варна, Летен театър, 28 август

Пловдив, Летен театър, 16 септември

Стара Загора, Летен театър, 17 септември

София, зала 1 на НДК, 05 октомври

На живо Димитър Рачков ще отвори всяко чекмедже в „кухнята“ на телевизията и ще извади от него всяка подробност от живота „зад камера“. Публиката ще разбере как се правят новините, лъжат ли рекламите, какво работи продуцентът, свършват ли някога сапунените сериали… И всичко това ще се случи в компанията на неповторимото му чувство за хумор.

Това е и първото телевизионно шоу, извън рамките на малкия екран, което разкрива смешната страна на продукциите, водещи вечна борба за рейтинг. Миналата година „Забраненото ШОУ на Рачков“ предложи забавление за цялото семейство за хиляди души публика в страната, стигна и до Лондон. Екипът и тази година е подготвил интересни и вълнуващи гости, както и много изненади за публиката.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3ZAAaVZ

Любо Киров с големи концерти за „Турне 2023“

27-02-2023

Любо Киров обяви „Турне 2023“, което включва концерти в големите градове в страната. Всичко започва на 2 август в Античния театър в Пловдив. Следват летните театри в Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Русе, а в София концертите ще бъдат в две поредни вечери в зала 1 на НДК. Предстои добавянето на още дати. На сцената с Любо Киров отново ще бъдат Голямата банда и много гост изпълнители.

Ето градовете и датите от Турне 2023:

Пловдив, Античен театър, 2 август

Бургас, Летен театър, 10 август

Варна, Летен театър, 20 август

Стара Загора, Летен театър, 23 август

Велико Търново, Летен театър, 1 септември

Русе, Летен театър, 08 септември

София, зала 1 на НДК, 8 ноември

София, зала 1 на НДК, 9 ноември

„Всяка среща с публиката на живо е безценна. Енергията на хората, чиито лица виждам срещу себе си, правят тези събития незабравими. Любовта и подкрепата им се усеща истински и най-силно на концертите. Затова и тази година искам моите срещи с публиката да бъдат повече на живо, а не през телевизионния екран, който оставям на заден план. Нямам търпение да преживеем заедно „Турне 2023“, коментира Любо Киров.

През 2022 година билетите за концертите му в страната бяха разпродадени предварително и влязоха в Топ 3 на най-посещаваните събития на български артисти в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim.

И тази година започна ударно за Любо Киров. В началото на февруари песента му „Усеща се сила“ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022, включващи албума "Целуни ме", впечатляващия едноименен концерт в зала "Арена Армеец", както и националното музикално турне. В края на март Любо Киров ще бъде удостоен с награда „Икар“ в категория „Атракционно и сценично изкуство“ за приноса му в музикално-сценичното изкуство. Поредна година той отново е в класацията на престижното списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости“, което го постави на най-предно място, като музикален изпълнител.

Билети за „Турне 2023“: https://bit.ly/3xXklwe

Британски хумор, една крава и трима актьори в 12 роли

23-02-2023

Премиерата на новата пиеса по текстове на П. Г. Удхаус „Джийвс и Устър в Пределно неясно“ събра на едно място британски хумор, една крава и трима актьори в 12 роли в сряда вечерта в „Theatro отсам канала“. Нестихващи аплодисменти връщаха няколко пъти Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев на сцената след първото представяне пред публика на спектакъла под режисурата на Валентин Ганев. След успеха на „Отчаяни съпрузи“ това е вторият спектакъл, който събира тримата актьори на театралната сцена.

Емблематичните герои на легендарния англо-американски комедиограф Удхаус влизат в каскада от превъплъщения, драматизирани от братя Гудейл. Безпределните Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев повдигат неясната завеса на театралното задкулисие в едно лудо джентълменско надиграване, преследвайки една крава в полукриминално любовно судоку с политическо намигване. И всичко това - на ръба на провала.

Сюжетът се завърта около решението на Бърти Устър да постави моноспектакъл, в който да разкаже скорошните си преживявания в една селска къща. Преди да открие собственото си шоу обаче, осъзнава, че има нужда от помощ, а тя, естествено, идва в лицето на неговия верен иконом Джийвс. Към подготовката на спектакъла се включва и икономът на лелята на Устър - Сепингс. Проблемите обаче възникват на всяко едно ниво и идват от всяка една посока. Историите се оплитат, а интригите стават толкова дебели, че Устър, който е щастлив ерген, е поставен под заплахата да трябва да се ожени за кандидатка, която крайно не харесва.

"Джийвс и Устър в Пределно неясно" е театрална терапия, забъркана от режисьора Валентин Ганев, в сценичната среда на Красимир Вълканов, под звуците на Слав Бистрев и през чудесния превод на Радослав Петкашев. Спектакълът е носител на наградата „Оливие“ за „Най-добра нова комедия“ за 2014 г.

В лондонския „Уест Енд“ пиесата е поставяна с изключителен актьорски състав. В ролята на Устър е Стивън Манган (номиниран за наградата „Тони“, участва в сериала „Зеленото крило“ (Green Wing), „Епизоди“ (Episodes), както и в редица представления на Бродуей), Джийвс е Матю Макфейдън (награди „Еми“, БАФТА и SAGA, участва в „Наследници“ (Succession), Pride and Prejudice, Death at a Funeral, Frost/Nixon и др.), а Сепингс е Марк Хадфийлд (преподавател е в Royal Academy of Dramatic Art). Историите на Джийвс и Устър и влизат и в сериал с участието на Хю Лори и Стивън Фрай през 90-те.

След софийската премиера пиесата ще бъде изиграна за първи път и в Бургас, Варна и Стара Загора. Всички събития може да видите тук.

ПРЕМИЕРА: "От всички страни"

15-02-2023

Премиерата на най-дълго играната чешка театрална комедия „От всички страни“ на българската сцена ще бъде на 7 март в „Théatro отсам канала“. Актьорите Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов предизвикват вулкан от недоразумения и комични парадокси под режисурата на Николай Гундеров. Автори на постановката са Роман Венцел и Михаела Долежелова.

Сюжетът заплита в сложни отношения две приятелски двойки. Бракът на Тревор и Нина на пръв поглед изглежда идеален – той е изявен гинеколог, а тя – собственичка на известен италиански ресторант. Под лъскавата обвивка обаче се крие един истински ад на земята. Причината за това е тежък предбрачен договор с основна клауза - този, който подаде молба за развод, ще загуби цялото си имущество в полза на другия. Единственото спасение е единият да хване другия в изневяра.

И точно тук се появяват техните приятели Имелда и Артур - странна скучновата двойка. Тя е гадателка със собствено телевизионно предаване, а той – университетски професор. Водени от жаждата да скъсат брачните окови, Тревор и Нина въвличат своите приятели в мисия с неизвестен край. А едно домашно парти се превръща в комично бойно поле с единствена цел – развод.

„Единственият начин да се отворят чакрите на зрителите за семейните драми на всички участници в най-дълго играната чешка комедия е да се покрие изригналият вулкан от недоразумения и комични парадокси с бурен и продължителен смях“, разказва в анотацията на спектакъла режисьорът Николай Гундеров.

„Текстът на пиесата е ярък пример за това, че публиката може да се забавлява почти непрекъснато в продължение на 90 минути по време на една комедия. „От всички страни“ е един от най-добрите спектакли, които могат да се видят в съвременната комедийна драма“, пишат за постановката медиите в Чехия.

Премиерата на пиесата „От всички страни“ в София е на 7 март, следват дати и в други градове. Всички събития може да видите тук.

„Това не го казвай!“ – пълна зала на премиерата

13-02-2023

Пълна зала и дълги аплодисменти посрещнаха новата пиеса с Теодора Духовникова и Захари Бахаров на премиерата ѝ в кино „Люмиер“ в неделя вечерта. Под режисурата на Явор Гърдев двамата актьори влязоха в остри спорове по теми като семейните ценности, гледането на порно, пластичната хирургия, глобалното затопляне, педофилията, градската левица… За да представят аргументите на една жена и на един мъж през призмата на това, което не можеш да кажеш, или пък можеш, но трябва да е в правилния момент, с правилния тон и по правилния начин.

Френската комедия с три номинации за наградата „Молиер“ 2022 от Саломе Льолуш е на българската театрална сцена за първи път. Нейните двама герои са с адски характери. Той е без скрупули, провокира и не си мълчи. Тя е без филтър, нахална и надменна. Те се обичат, но прекарват по-голямата част от времето си в спорове и противоречия. Темите са безкрайни, какъвто е и спорът, защото никой не отстъпва от позицията си.

„Да млатиш с думи е дълбоко еротично преживяване. Самовнушението, че си пророк на истината, неин лицензиран проводник и призван артикулатор, е силен афродизиак, който те издига над земята, за да се разходиш безогледно по главите на другите и да се почувстваш окрилен и възвишен“, пише за пиесата режисьорът Явор Гърдев.

„Това не го казвай!“ е една комедия от диалози в свободен и нестандартен тон. Репликите са остри, но едновременно с това и смешни… Защото са истина.

Сценографията на постановката е на Свила Величкова, преводът - на Снежина Здравкова, звуков дизайн - Генадий Иванов, а Стефан Н. Щерев е автор на светлинния дизайн. Продуцент на спектакъла е „База Х“, разпространява Artvent.

Датите за февруари на „Това не го казвай!“ в София бяха разпродадени за дни, следващите са през март – на 8, 9 и 10. Предстои пиесата да бъде представена за първи път във Варна – на 16 март, и в Пловдив – на 8 април. Всички събития може да видите тук.

Любо Киров| 9 март | ПРАЗНИКЪТ ПРОДЪЛЖАВА

27-01-2023

Билетите за 8 март свършиха само за дни, затова решихме, че тази година празникът може да бъде две вечери. Оставаме и на 9 март – отново с невероятния Любо Киров, отново в Once Upon a Time Biblioteka. 

Побързайте и си подарете едно незабравимо преживяване с любимия изпълнител, любимата музика и любимите хора.

Дами, и тази вечер е само ваша!

🎫БИЛЕТИ: https://bit.ly/3HfkvDl
 

ПРЕМИЕРА: "Джийвс и Устър в Пределно неясно"

17-01-2023

Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев влизат в нова пиеса по текстове на П. Г. Удхаус. Премиерата на „Джийвс и Устър в Пределно неясно“ ще бъде в София - на 22 и 23 февруари в „Theatro отсам канала“. След успеха на „Отчаяни съпрузи“ това е второ представление, което събира тримата актьори на театралната сцена.

Емблематичните герои на легендарния англо-американски комедиограф Удхаус влизат в каскада от превъплъщения, драматизирани от братя Гудейл. Безпределните Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев повдигат неясната завеса на театралното задкулисие в едно лудо джентълменско надиграване. Трима актьори в 12 роли преследват една крава в полукриминално любовно судоку с политическо намигване. И всичко това - на ръба на провала.

Сюжетът се завърта около решението на Бърти Устър да постави моноспектакъл, в който да разкаже скорошните си преживявания в една селска къща. Преди да открие собственото си шоу обаче, осъзнава, че има нужда от помощ, а тя, естествено, идва в лицето на неговия верен иконом Джийвс. Към подготовката на спектакъла се включва и икономът на лелята на Устър - Сепингс. Проблемите обаче възникват на всяко едно ниво и идват всяка една посока. Историите се оплитат, а интригите стават толкова дебели, че Устър, който е щастлив ерген, е поставен под заплахата да трябва да се ожени за кандидатка, която крайно не харесва.

"Джийвс и Устър в Пределно неясно" е театрална терапия, забъркана от режисьора Валентин Ганев в сценичната среда на Красимир Вълканов, под звуците на Слав Бистрев и през чудесния превод на Радослав Петкашев. Тази типично британска комедия поставя тримата актьори в поредица граничещи с нелепост ситуации. Пиесата е изобретателна и забързана с емблематичното двойно действие на Удхаус.

Спектакълът е носител на наградата „Оливие“ за „Най-добра нова комедия“ за 2014 г. В лондонския „Уест Енд“ пиесата е поставяна с изключителен актьорски състав. В ролята на Устър е Стивън Манган (номиниран за наградата „Тони“, участва в сериала „Зеленото крило“ (Green Wing), „Епизоди“ (Episodes), както и в редица представления на Бродуей), Джийвс е Матю Макфейдън (награди „Еми“, БАФТА и SAGA, участва в „Наследници“ (Succession), Pride and Prejudice, Death at a Funeral, Frost/Nixon и др.), а Сепингс е Марк Хадфийлд (преподавател е в Royal Academy of Dramatic Art). Историите на Джийвс и Устър и влизат и в сериал с участието на Хю Лори и Стивън Фрай през 90-те.

След софийската премиера пиесата ще бъде изиграна за първи път и в Бургас и Варна.

Тук може да видите всички следващи дати, както и как да се сдобиете с билети: https://bit.ly/3XxFlVP
 

Медиите пишат за пиесата:

„Остра като бръснач изобретателност... Комедия в най-чистия ѝ вид.“ (списание Time Out)

„Самият Удхаус би харесал тази пиеса... Улавя деликатната невинност на работата му със замах.“ (вестник Telegraph)

„Как драматизирате велик роман като „Законът на Устърс“ на П. Г. Удхаус? Отговорът е тази пиеса. А резултатът е вдъхновяващ спектакъл със силен отзвук.“ (вестник Guardian)

 

„Направо с кеф да си дадеш парите за билет“, както казва героят на Удхаус Бърти Устър.

ПРЕМИЕРА: „Това не го казвай!“

13-01-2023

„Това не го казвай!“ е новата пиеса на българската театрална сцена, която събира заедно актьорите Теодора Духовникова и Захари Бахаров с режисьора Явор Гърдев. Премиерата на френската комедия от Саломе Льолуш ще бъде в кино „Люмиер“ в София на 12 февруари.

Какво можем да кажем? Кога? По какъв начин? При какви обстоятелства?

Въпреки че приемаме за даденост словото да е свободно, има неща, които вече не могат да бъдат казани. Особено в отношенията между мъжа и жената.

Те обаче си казват всичко. Двама герои с адски характери. Той е без скрупули, провокира и не си мълчи. Тя е без филтър, нахална и надменна. Те се обичат, но прекарват по-голямата част от времето си в спорове и противоречия. Пари, политика, пластична хирургия, социални мрежи… Темите са безкрайни, какъвто е и спорът, защото никой не отстъпва от позицията си.

Те са Теодора Духовникова и Захари Бахаров и под режисурата на Явор Гърдев заедно „сглобяват“ на театралната сцена „Това не го казвай!“. Френската пиеса е с три номинации за наградата „Молиер“ 2022 – за „Най-добра комедия“, „Най-добър актьор в частен театър“ и „Най-добър автор“.

„Това не го казвай!“ е една комедия от диалози в свободен и нестандартен тон. Репликите са остри, но едновременно с това и смешни… Защото са истина. И защото присъстват в живота на всяка една семейна двойка.

Сценографията на постановката е на Свила Величкова, преводът - на Снежина Здравкова, звуков дизайн - Генадий Иванов, а Стефан Н. Щерев е автор на светлинния дизайн. Продуцент на спектакъла е "База Х".

Медиите пишат за пиесата:

„Интелигентен текст, който е в крак с времето. Комедия, която не трябва да пропускате!“ (RTL)

„Едно от петте най-добри представления за сезона. За нас беше наслада!“ (вестник „Паризиен“)

„Брилянтен! Неустоим спектакъл!“ (списание „Пари Мач“)

Всички дати на "Това не го казвай!" и как да се сдобиете с билети вижте тук: https://bit.ly/3IUQjA0

Какво да гледате през януари в София

03-01-2023

В първия месец на 2023 година сме ви приготвили пълна театрална програма в София с цели 14 дати. Ще имате възможност да гледате едни от най-популярните постановки в Theatro отсам канала и в Joy Station.
Седем от представленията вече са разпродадени, така че побързайте.
Билети може да намерите в мрежите на Eventim и Grabo.

Актьорите от „Петък вечер“ с авторска песен

11-11-2022

Актьорите от постановката „Петък вечер“ Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев направиха премиера на авторската си песен и на видеото към нея. Парчето е ключова част от спектакъла и, естествено, се казва „Петък вечер“, носи много настроение и показва, че не е необходимо да се взимаш съвсем на сериозно, за да създадеш музика, с която хората да се забавляват.

Идеята за песента се появява сред актьорите, докато четат текстове за бъдещото си общо представление. „Още не бяхме решили, че ще направим напълно авторски спектакъл. В началото на един от готовите текстове, които разглеждахме, имаше рап. Направи ми впечатление, че беше много лош. И тогава казах на останалите: „Момчета, не го гледайте, аз ще напиша по-хубав“. Те не ми повярваха, разбира се. Обаче аз се прибрах и го написах“, разказва Павел Иванов, който е автор на музиката и текста.

Останалите актьори харесват песента и така тя влиза естествено в спектакъла „Петък вечер“, за да дойде и времето, в което да получи собствен живот, извън постановката.

Специалните бийтбокс ефекти и студийната версия на песента са дело на Александър Деянов - Skiller, а автор на видеото е Jeason Brad Lewis. Продуцент е Artvent.

Песента „Петък вечер“ може да чуете и видите тук: https://bit.ly/3NZCSPL

Авторският спектакъл „Петък вечер“ се радва на изключителна популярност сред публиката. От премиерата си в края на май тази година комедията е изиграна 20 пъти, а с нея са се забавлявали близо 10 000 души в различни градове в страната.

Всички следващи дати може да видите тук: https://bit.ly/3FVQERu

Любо Киров, два концерта и 8000 души на крака в зала 1

06-11-2022

Близо 8000 души станаха част от двата поредни концерта на Любо Киров в НДК на 4 и 5 ноември. Публиката в препълнената два пъти зала 1 преживя на крака музикалното шоу на световно ниво, което създава един от най-големите български изпълнители и което оставя следи.

Ако някой ми беше казал преди време, че ще направим два поредни концерта в зала 1 на НДК, едва ли щях да му повярвам. Но това се случи и се случи значимо, без да правим никакви компромиси, задавайки темпото и чупейки всякакви граници. Благодаря на публиката и на всички, които са с мен“, сподели Любо Киров след концертите.

С Голямата банда на сцената той изпълни „Целуни ме“, „Усеща се сила“, „Говоря ти сериозно“, които са част от последния му албум, както и любимите на публиката „Летим“, „Ако някога“, „Заедно“, „Знам“ и др. Специални негови гости бяха Станислав Сланев-Стенли („Където няма време“), Михаела Маринова („Мога“) и Поли Генова („Тръгни навреме“).

Изключително вълнуващо беше участието на световноизвестната цигуларка Дорина Марков, която излезе за първи път от 20 години насам на българска сцена, за да изпълни с Любо Киров песента „Всички пътища водят към теб“.

Билетите за двата концерта в зала 1 на НДК - част от турнето „Целуни ме“, бяха разпродадени месец по-рано. През лятото пък местата за датите във Варна, Бургас и Пловдив също бяха изчерпани предварително. Така концертите на Любо Киров влязоха в Топ 3 на най-посещаваните събития на български артисти в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim.

Лятното турне и концертите в зала 1 на НДК на Любо Киров са естествено продължение на грандиозното музикално шоу, което изпълнителят изнесе миналата година в зала „Арена Армеец“. През 2022 година той направи и първия си мащабен концерт на сцената на легендарната британска зала Troxy в Лондон в присъствието на над 2000 души.

Малко преди концертите си в НДК пък Любо Киров издаде биографичната си книга „Всичко е имало смисъл“, с която отбеляза и 50-тия си рожден ден. В момента е ментор втори пореден сезон в един от най-гледаните телевизионни формати „Гласът на България“ по bTV.

„Съседите отгоре“ с премиера на 3 декември

19-10-2022

Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в бурни отношения „по съседски“ в новата комедия „Съседите отгоре“ (Sentimental). Адаптацията на едноименния испански филм от Сеск Гай ще дебютира на българската театрална сцена през режисьорския поглед на Емил Марков на 3 декември в „Theatro отсам канала“. Продуцент на спектакъла е Artvent.

Сюжетът ни пренася в дома на Ана и Хулио (Силвия Петкова и Иван Бърнев), които са заедно от години. Времето и рутината обаче са ги отдалечили видимо необратимо.

Докато не се нанасят в нов апартамент… Апартамент, в който постоянно се чуват викове и стонове от горния етаж. Може би от ревност, може би от завист и копнеж за по-пикантен живот, но тези звуци се превръщат в обект на постоянни спорове между Ана и Хулио.

Без да предупреди съпруга си, Ана кани съседите отгоре (Лилия Маравиля и Емил Марков) на гости. Вечерта се превръща в комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и „стандартния“ начин на общуване и живот на Хулио и Ана. Избухва емоционална буря от взаимни обвинения, в която излизат наяве скрити недоволства и потиснати желания. А едно „неприлично“ предложение взривява всичко.

Авторът на комедията с пет номинации за Наградите „Гоя“ Сеск Гай пише сценария вдъхновен от шумната си съседка от горния етаж. Подобно на своите герои, той и съпругата му също влизат в редица спорове, докато обсъждат какво се случва в апартамента над тях. „Без съмнение, едно от най-големите, най-амбициозни приключения, които всеки от нас може да преживее, е животът в двойка. Това е и голямото предизвикателство, изпълнено с премеждия, където конфликтите стават рутина, а извинението след нанесената рана често липсва“, споделя авторът.

„Съседите отгоре“ е комедия с остър и прям диалог, игра на думи и поредица комични ситуации. А страхотният актьорски състав успява да даде живот на герои, в които мнозина ще видят черти от себе си. Премиерата е на 3 декември в „Theatro отсам канала“. Предстоят и още дати.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3TrA9QE

---

"Съседите отгоре" от Сеск Гай

Участват: Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков, Иван Бърнев

Режисьор: Емил Марков

Сценограф: Марина Янева

Продуцент: Artvent

Дълги аплодисменти на премиерата на "Талант"

17-10-2022

На крака и с дълги аплодисменти публиката в София посрещна новата пиеса от Захари Карабашлиев „Талант“. Премиерата на спектакъла в столицата беше в „Théatro отсам канала“ в неделя вечерта. Постановката събира за първи път на театралната сцена Александър Алексиев и Стоян Дойчев, които с играта си превзеха вниманието на зрителите за час и половина. В актьорския състав са още Ива Николова и Георги Енчев, придаващи пълнота на историята. А всичко това е обединено от режисьорския поглед на Василена Радева.

„Талант“ пренася публиката в нощта на най-самотния рожден ден на един провален куклен актьор, който изненадващо е посетен от брат си - отдавна напуснал родината, за да избяга от правосъдието. Защо се е върнал? Какво не могат и какво трябва да си кажат двама братя, разделени от една дълбоко погребана тайна? Ще научим ли истината за извършеното престъпление?

Пиесата е написана специално за Александър Алексиев и Стоян Дойчев и театралните зрители много лесно биха могли да разпознаят техни черти в образите на героите.

Двамата актьори също признават, че между тях се получава едно необяснимо с думи взаимодействие на сцената и го сравняват с преживяването по време на снимките на филма „Възвишение“ (2017 г., режисьор Виктор Божинов, по романа на Милен Русков).

„Талант“ задава много въпроси за света, в който живеем. Свят, в който често най-опасните бойни полета не са около далечни чужди фронтове, а между стените на собствения ти дом. Спектакълът е напрегнат, но и развлекателен разказ за истината и нейното отсъствие. А въздействащият и неочакван финал може да промени представа ви за “талант” и неговата истинска цена.

„Талант“ е спектакъл на ДКТ „Иван Радоев” в Плевен. Сценографията и костюмите са на Симеон Стоилов, сценографията на куклите е на Рада Петрова-Андонова, музика - Милен Апостолов, сценично движение - Анна Кабакова.

Авторът Захари Карабашлиев представя втората си пиеса след успеха на „Опашката“, която получи „Аскеер“ за „Най-добро представление“ тази година.

След успешните премиери в Плевен и София предстоят още дати.

БИЛЕТИ:
Плевен, 15 ноември: https://bit.ly/3VvzMqa

София, 25 ноември: https://bit.ly/3CieggV

Дорина Марков - специален гост на Любо Киров в НДК

14-10-2022

Световноизвестната цигуларка Дорина Марков ще бъде специален гост на концертите на Любо Киров в зала 1 на НДК на 4 и ноември. Събитията бяха разпродадени предварително и близо 8000 души ще могат да гледат за първи път на живо изпълненията на двамата музиканти.

Дорина Марков е творец, който дълбоко вярва в това, че музиката е универсална и не е затворена в отделни жанрови граници. Това я събира и на сцената с Любо Киров, за да изпълнят заедно „Всички пътища водят към теб“. Цигулката на Дорина Марков звучи в песента на Адел Skyfall, която печели „Оскар“, „Златен глобус“, „Грами“ и БРИТ. Свири в албумите и концертите на някои от най-известните световни поп музиканти като Пол Макартни, Стинг, Адел, Куинси Джоунс, Грегъри Портър, Ози Озбърн, Stereophonics, Гари Барлоу.

Дорина Марков е музикален космополит. Била е концертмайстор на Софийската опера и балет. Събира опит в най-престижните оркестри в света - Лондонската филхармония, оркестъра на Би Би Си, Academy of St Martin in the Fields, Britten Sinfonia и други. Тя е единствената българка, поканена за водач на група цигулки в двата оркестъра на Операта в Сидни.

Под палките на най-големите диригентски имена и в турнетата по света тя изгражда своята репутация на безупречен изпълнител. Всичко това води до покана да се присъедини към групата студийни музиканти в „Аби Роуд“, която събира най-изявените класически музиканти във Великобритания.

Оттам за нея се отварят вратите за една дългогодишна мечта – да бъде част от киното. Записала е над 300 филма, сред които холивудските хитове - Skyfall, The Black Panther, The Avengers, The Hunger Games, Star Wars, The Beauty and the Beast, Lord of the Rings, Aladdin, Interstellar, между многото други.

Тя продължава да се изявява и като класически цигулар и свири камерна музика в различни формации с някой от най-изявените класически музиканти. Едновременно с това преподава в „Кингс Колидж Лондон“ (Кралският колеж).

Именно постоянното търсене на предизвикателствата в музиката ще събере Дорина Марков и Любо Киров за първи път. А публиката в зала 1 на НДК ще бъде първата, която ще чуе общите им изпълнения на 4 и 5 ноември.

„Животът е сън“ се завръща на сцената

11-10-2022

Отличеният с две награди „Икар“ спектакъл „Животът е сън“ се завръща на сцената след кратка почивка. Пиесата от Педро Калдерон де ла Барка, прочетена през творческия поглед на Театър „ЗОНГ“, ще бъде представена на 5 ноември в Театър „Азарян“. Постановката, която съчетава енергията на театъра с езика на тялото, танца и визуалните ефекти, е съвсем нова в портфолиото на Artvent.

„Животът е сън“ е интерпретирана от младите творци Боян Арсов, който е в главната роля и е автор на визуалната среда, костюмите, хореографията и пластиката, и Дина Маркова – адаптация и режисура, като една мрачна приказка, сблъскваща безгрижието на детските игри с политическите манипулации.

Сюжетът пренася публиката в мутирала, радиоактивна реалност, в която се преплитат сън и действителност. Ражда се дете, за което е предсказано, че ще бъде самото въплъщение на злото. Затова е изоставено само - но какво е то - затворник, принц? Идва и денят, в който това същество излиза от мрачната си кула…

Пиесата поставя на сцената екзистенциални въпроси. Кое превръща човека в чудовище, как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, тогава какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем? А дали това не са въпроси, актуални и днес, в нашата реалност…

Историята разказват актьорите Боян Арсов, Вяра Коларова, Константин Икономов, Ралица Петрова, Румен Михайлов, Венцислав Сариев, Калоян Катинчаров, Ирина Първанова.

Пиесата „Животът е сън“ e поставяна от различни режисьори на българската театрална сцена. Постановката на Театър „ЗОНГ“ обаче печели две награди „Икар“ – Боян Арсов за „Водеща мъжка роля“ и Дина Маркова за „Режисьорски дебют“. Боян Арсов е отличен и с три награди на Балканския театрален фестивал „Театър на кръстопът“ в Сърбия през 2021 година – „Най-добра мъжка роля“, „Най-добър млад актьор“, „Сценично движение“.

През ноември „Животът е сън“ навършва четири години на сцена с 35 изиграни спектакъла. Новата дата е 5 ноември, Театър „Азарян“, началото е в 18:30 часа.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3MnWT1S

Премиерата на „Затегнете коланите“

08-10-2022

С аплодисменти, смях и малко сълзи беше посрещнат новият спектакъл със Стефания Колева „Затегнете коланите“. Премиерата на постановката с автори Здрава Каменова и Светльо Томов беше в пълната зала на „Theatro отсам канала“ в София в четвъртък вечерта.

Публиката се срещна с една героиня, която доста прилича на самата Стефания, и това не е случайно, защото спектакълът е едно лично и доста комично пътуване. Всичко се случва в подсъзнанието на една жена, която прави равносметка за живота си, докато самолетът, в който пътува, пада и скоро ще се разбие.

Преживяването за зрителите беше в няколко измерения, тъй като сюжетът се развива паралелно. На екран – през заснети кинокадри, публиката вижда реалната критична ситуация, а на живо - на сцената, влиза в „главата” на героинята заедно с всичките ѝ страхове и всички абсурдни несбъднати желания.

С неизчерпаема енергия Стефания Колева „лети“ през живота, задавайки си поредица въпроси, започващи с вечното „ако“. Ако не се бях качила на този самолет? Ако бях взела други решения за важните неща? Ако бях живяла по друг начин?

Притисната от обстоятелствата, и малко на бързи обороти, героинята се опитва в оставащите ѝ малко минути живот да навакса неизживяното, минавайки през темите, които всяка жена върти в мислите си. Къде отиде любовта? Какво щеше да стане, ако бях живяла по друго време, ако познавах Елвис, ако той се бе влюбил в мен? Ами ако живеех на друго място… например в Холивуд? Струва ли си да се пазят диети или този живот трябва да се живее калорично? Как изглежда Раят за мъжете?

Тези въпроси отприщват невъзможните възможни варианти на паралелните ни животи, за да стигнат до най-простичкия отговор накрая. И всичко това с много самоирония, въображение и обич към живота, хората, дори с любов към грешките, които всички правим. Автори на спектакъла са Здрава Каменова и Светльо Томов.

Режисьор на видеото е Иван Москов. Художник мултимедия е Никола Налбантов, а композитор на музиката - Добромир Кисьов.

Видеото към спектакъла е заснето със съдействието на Института по въздушен транспорт - София.

След първата среща на публиката със „Затегнете коланите“ в София предстоят премиери Бургас и Варна, както и още една дата в столицата.

БИЛЕТИ:

София, 16 ноември

- Eventim: https://bit.ly/3MaKs9i

- Grabo: https://bit.ly/3Vaw5pQ

Бургас, 1 декември

- Eventim: https://bit.ly/3xQheGN

- Grabo: https://bit.ly/3C70k9s

Варна, 3 декември

- Eventim: https://bit.ly/3yl1Sug

Любо Киров обяви втори концерт в зала 1 на НДК

07-09-2022

Любо Киров обяви втори концерт в зала 1 на НДК на 5 ноември. Билетите за първата дата – 4 ноември, са почти разпродадени два месеца по-рано. Вторият концерт, който ще сложи епичен финал на турнето „Целуни ме“ тази година, идва след огромния интерес към събитието.

„Благодаря за огромното приятелство и подкрепа. Очаквам ви на 4 и 5 ноември, за да празнуваме живота с музика!“, сподели с почитателите си Любо Киров след обявяването на новината.

Местата и за трите летни дати – във Варна, Бургас и Пловдив, бяха изчерпани предварително. Така концертите на Любо Киров „Целуни ме“ влязоха в ТОП 3 на най-посещаваните събития на български изпълнители в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim с над 10 000 предварително продадени билета.

Турнето на Любо Киров носи името на новия му албум „Целуни ме“, който беше представен през април. Специални гости на концертите бяха ALMA, Михаела Маринова, Поли Генова и Стенли.

Годината е изключително силна творчески за Любо Киров. През май тази година беше първият му мащабен концерт на сцената на легендарната британска зала Troxy в Лондон в присъствието на над 2000 души. В края на 2021 година пък Любо Киров направи музикално шоу на световно ниво в пълната зала „Арена Армеец“ в София.

БИЛЕТИ:

София, зала 1 на НДК, 4 ноември: https://bit.ly/3FbiMOj

София, зала 1 на НДК, 5 ноември: https://bit.ly/3TIkWM5

„Талант“ от Захари Карабашлиев в София на 16.10

31-08-2022

Най-новата пиеса от Захари Карабашлиев „Талант“ ще направи своята премиера в София на 16 октомври в „Théatro отсам канала“ след първата си среща с публиката в Плевен на 8 септември. Постановката събира за първи път на театралната сцена Александър Алексиев и Стоян Дойчев. В актьорския състав са още двама актьори от театъра в Плевен - Ива Николова и Георги Енчев, а режисьор е Василена Радева.

Авторът Захари Карабашлиев представя втората си пиеса на сцената на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ в Плевен след успеха на „Опашката“, която получи „Аскеер“ за „Най-добро представление“ тази година.

„Талант“ пренася публиката в нощта на най-самотния рожден ден на един провален куклен актьор, който изненадващо е посетен от брат си - отдавна напуснал родината, за да избяга от правосъдието. Защо се е върнал? Какво не могат и какво трябва да си кажат двама братя, разделени от една дълбоко погребана тайна? Ще научим ли истината за извършеното престъпление?

Пиесата е написана специално за Александър Алексиев и Стоян Дойчев и театралните зрители много лесно биха могли да разпознаят техни черти в образите на героите.

Ето какво разказва Захари Карабашлиев за началото на „Талант“: „Алек и Стоян имат помежду си чудна химия – винаги с хумор и самоирония, но с уважение и с истинска топлота един към друг – като братя… Един ден ме помолиха да опитам да помисля нещо за тях. Бяхме седнали в едно кафе на пл. „Св. Седмочисленици“. Казах им, че няма как да го направя — не пиша “по поръчка”, ужасно зает съм и т.н… Обаче, още докато бяхме заедно, нещо в тях необяснимо ме провокира и когато се прибрах у дома, започнах да пиша пиесата. На следващата сутрин ги поканих да се видим у нас — бях написал повече от 20 страници. Дойдоха, седнахме на масата и започнаха. И когато свършиха написаните страници, вдигнаха въпросително погледи към мен с думите: „Какво става по-нататък?“.

Двамата актьори също признават, че между тях се получава едно необяснимо с думи взаимодействие на сцената и го сравняват с преживяването по време на снимките на филма „Възвишение“ (2017 г., режисьор Виктор Божинов, по романа на Милен Русков).

Пиесата Карабашлиев завършва в рекордно кратко време, като споделя написаното на парче с актьорите. „Събирахме се у дома да я четем на маса и я обсъждахме – не мислехме нито къде ще я поставяме, нито с кого и как. Едва когато сложих „край“, дойде и въпросът – към кого да се обърнем, за да я режисира, кой театър ще ни приюти? Първите репетиции съвпаднаха с Ковид карантината, репетирахме далеч от театрална сцена, в домовете си, дори в баналната атмосфера на един бизнес офис, а накрая и в редакцията на издателство “Сиела”. Пиесата обаче стъпи на краката си, чак когато режисурата пое един любим професионалист - Василена Радева. Достатъчно млада, за да е любопитна, и с достатъчно опит, за да вкара цялата тази енергия в съзидателност“, допълва авторът.

“Плевенският театър и неговия нов директор Димитър Кабаков приеха тази история да оживее на тяхна сцена, а двамата прекрасни плевенски актьори — Ива Николова и Георги Енчев — дадоха ново измерение на представлението, “в което има дори и кукли, но няма да издавам повече”, завършва авторът.

„Талант“ задава много въпроси за света, в който живеем. Свят, в който често най-опасните бойни полета не са около далечни чужди фронтове, а между стените на собствения ти дом. “Талант” е напрегнат, но и развлекателен разказ за истината и нейното отсъствие. А въздействащият и неочакван финал може да промени представа ви за “талант” и неговата истинска цена.

Сценографията и костюмите са на Симеон Стоилов, сценографията на куклите е на Рада Петрова-Андонова, музика - Милен Апостолов, сценично движение - Анна Кабакова. Премиерата на „Талант“ в София е на 16 октомври в „Théatro отсам канала“. Преди това публиката може да я гледа на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен на 8 септември.

БИЛЕТИ:

Плевен, 8 септември: https://bit.ly/3wcLTNG

София, 16 октомври: https://bit.ly/3CHluMc

ПРЕМИЕРА: "Извънредно неудобно"

17-08-2022

Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова ще направят премиера на новата си комедия „Извънредно неудобно“ в четири града през септември. Постановката е третата от успешната авторска поредица, включваща представленията „Извънредно положение“ и „Извънредно любовно“.

„Извънредно неудобно“ отново представя истински истории, събирани от живота. Този път те са обединени от неудобството, срама, конфузните ситуации, които всички преживяваме.

Публиката ще се забавлява с разкази за домашни любимци, хипохондрици, гръцки остров, японско турне, деца, свекърви, една варицела, три раждания… Разбира се, всичко това ще бъде в компанията на музика, танци и неповторимото чувство за хумор на трите актриси, които признават, че изобщо не им е неудобно да поканят зрителите на новата си постановка.

„Извънредно неудобно“ е по идея на Здрава Каменова и Светльо Томов в съавторство с Богдана Трифонова. Композитор на музиката е Добромир Кисьов, а художник по костюмите - Стефания Колева.

Премиерата на „Извънредно неудобно“ ще бъде в четири града. Всичко започва в Пловдив на 9 септември, следват София на 13 септември, Варна на 20 септември и Бургас на 30 септември. Предстоят още дати в страната и чужбина.

Комедийната театрална поредица „Извънредно…“ е изключително успешна, като само за последната година „Извънредно положение“ и „Извънредно любовно“ са гледани от близо 35 000 души публика в над 20 града.

БИЛЕТИ:

Пловдив, 9 септември:

- Eventim: https://bit.ly/3QlTPUZ

- Grabo: https://bit.ly/3PwmipI

София, 13 септември:

- Eventim: https://bit.ly/3QLoD1k

- Grabo: https://bit.ly/3A8RJ46

Варна, 20 септември:

- Eventim: https://bit.ly/3JUIBV7

- Grabo: https://bit.ly/3dA4uge

Бургас, 30 септември:

- Eventim: https://bit.ly/3CaoekT

- Grabo: https://bit.ly/3w9r31V

Хиляди пяха с Любо Киров в Пловдив

11-08-2022

Хиляди пяха с Любо Киров на незабравим концерт от турнето „Целуни ме“ в препълнения Античен театър в Пловдив на 9 август. Събитието беше последно за лятото от поредицата големи концерти в страната. Предстои зала 1 на НДК на 4 ноември.

Местата и за трите летни дати – във Варна, Бургас и Пловдив, бяха изчерпани предварително. Така концертите на Любо Киров „Целуни ме“ влязоха в ТОП 3 на най-посещаваните събития на български изпълнители в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim с над 10 000 предварително продадени билета.

Турнето на Любо Киров носи името на новия му албум „Целуни ме“, който беше представен през април. Специални гости на концертите бяха ALMA, Михаела Маринова, Поли Генова и Стенли.

Годината е изключително силна творчески за Любо Киров. През май тази година беше първият му мащабен концерт на сцената на легендарната британска зала Troxy в Лондон в присъствието на над 2000 души. В края на 2021 година пък Любо Киров направи музикално шоу на световно ниво в пълната зала „Арена Армеец“ в София. Следващият голям концерт, който ще бъде и финал на турнето на Любо Киров, ще бъде на 4 ноември в зала 1 на НДК, като половината места вече са разпродадени.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3FbiMOj

"Отчаяни съпрузи" на турне в Германия през септември

09-08-2022

Комедията с участието на Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Даниел Пеев и Димитър Захариев "Отчаяни съпрузи" ще бъде на турне в Германия през септември. Постановката ще бъде играна в четири града - Мюнхен, Берлин, Франкфурт и Кьолн, в четири последователни дни - от 17 до 20 септември. Това ще бъде премиерното представяне на хитовата комедия в Германия след огромния ѝ успех в страната, както и гостуванията ѝ в Лондон и Брюксел.

Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров са „Отчаяни съпрузи“. Тримата разказват за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години.

Историите на тримата се обединяват от отчаяните опити на Бойко да си върне любимата. Можете да си представите какво следва. Всички сме изпадали в подобни ситуации на полето на сложните взаимоотношения между мъжете и жените.

Актьорите използват собствените си имена в постановката, за да я доближат максимално до себе си. А сценарият на тази френска стендъп комедия е адаптиран към българската реалност.

Музикалната атмосфера пък идва от китарата на Митко-Хендрикса.

БИЛЕТИ:

Мюнхен, 17 септември: https://bit.ly/3JDRbHI

Берлин, 18 септември: https://bit.ly/3P5v3XD

Франкфурт, 19 септември: https://bit.ly/3vPbrAp

Кьолн, 20 септември: https://bit.ly/3dhYoB9

Концертите на Любо Киров в ТОП 3 на най-продаваните събития на БГ изпълнители

05-08-2022

Концертите на Любо Киров „Целуни ме“ са в ТОП 3 на най-продаваните събития на български изпълнители. Това показва класацията в една от популярните платформи за продажба на билети Eventim. Другите български изпълнители, които допълват класацията, са Лили Иванова и „Ку-Ку Бенд“.

Над 10 000 души ще гледат концертите на Любо Киров само с предварително разпродадени билети във Варна, Бургас, Пловдив и София. Местата за финала на турнето, който ще бъде на 4 ноември в зала 1 на НДК, вече са изчерпани наполовина.

„Истинското признание за артиста и за реалния интерес към него идва от това колко души вижда пред себе си, когато излезе на сцената“, коментира Любо Киров.

Той стартира ударно турнето си „Целуни ме“ с концерт в препълнения Летен театър във Варна на 21 юли. Последва Бургас на 3 август - отново предварително разпродадено събитие. Следващата дата е в Пловдив на 9 август, а билетите за Античния театър бяха изчерпани седмици по-рано.

Турнето на Любо Киров носи името на новия му албум „Целуни ме“, който беше представен през април. Специални гости на концертите са ALMA, Михаела Маринова, Поли Генова и Стенли.

Годината е изключително силна творчески за Любо Киров. През май тази година беше първият му мащабен концерт на сцената на легендарната британска зала Troxy в Лондон в присъствието на над 2000 души. В края на 2021 година пък Любо Киров направи музикално шоу на световно ниво в пълната зала „Арена Армеец“ в София.

БИЛЕТИ:

Варна, Летен театър, 21.07: SOLD OUT

Бургас, Летен театър, 3 август: SOLD OUT

Пловдив, Античен театър, 9 август: SOLD OUT

София, зала 1 на НДК, 4 ноември: https://bit.ly/3FbiMOj

The Center отбелязва 20 години с мега спектакъл

29-06-2022

Най-голямото танцово хип-хоп училище в България The Center ще отбележи 20 години с мега спектакъл. TWENTER - MultiVisual Live Performance ще се случи на 4 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна.

Заявката за TWENTER е това да бъде най-зрелищният рожден ден, на който някога са присъствали феновете на хип-хоп танците. Името на събитието не е избрано случайно. То обединява в себе си годините, през които The Center диктува тенденциите в тази култура (twenty – от англ. 20) и името на школата.

Танцовият спектакъл ще предостави на публиката преживяване за всички сетива. На сцената ще се съберат звукови и светлинни ефекти от бъдещето, оживели холограми, музика, композирана специално за събитието и изпълнена на живо от едни от най-добрите музиканти в България.

Всичко това ще бъде обединено от танца. В TWENTER ще вземат участие стоте най-добре подготвени и специално подбрани танцьори на училището, както и 15-те хореографи на The Center.

„TWENTER ще бъде мултивизуално преживяване, което обещаваме да остане в сърцата на публиката за цял живот. Ще го направим без никакви компромиси, по единствения начин, който познаваме – нашият начин“, казват от The Center.

Датата и мястото на събитието също са дълбоко свързани с историята на танцовото хип-хоп училище. Именно на 4 октомври преди 20 години във Варна са поставени основите на The Center.

През тези две десетилетия школата печели над 300 купи и отличия от страната и чужбина. Танцьорите от The Center са част от всички телевизионни формати и предавания, които имат отношение към модерната култура.

Нещо повече, 20 години училището е в постоянно взаимодействие с кино, театър, изобразително изкуство, литература, инициативи, кампании, благотворителни каузи и всичко останало, свързано с културния живот в страната.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3zRaeLS

-----

Режисьор: Георги GOOSH Енчев

Помощник-режисьор и сценарист:

Станимир Енчев

Войсоувър: Стоян Радев Ге. К.

Хореография и постановка: Виктор Ангелов, Виктория Гърдева, Габриела Александрова, Георги Енчев, Евгени Караджов, Йоана Парашкевова, Калина Гаева, Кевин Костов, Лора Велева, Мариела Станчева, Мария-Йоанна Тотлякова, Милица Николова, Олга Голант, Радина Младенова, Радостина Точева

Композитор: Валери Ценков

Музика: Валери Ценков, Страцимир Павлов, Стоян Роянов Я-Я, Нейко Бодуров, Георги Илиев

Визуална среда: MP Studio

Специални ефекти: Христо Райков

Графичен дизайн: Христо Христов

Мениджмънт: Ивайло Иванов

Разпространение и реклама: Artvent

"Не е за телефон" ще бъде на 24 септември в Лондон

23-06-2022

Блокирането на Великобритания от масови стачки и парализирането на страната от транспортен хаос налага отлагане на представлението „Не е за телефон“, което трябваше да се играе на 25 юни в Tuke Hall в Лондон. Новата дата, на която можете да гледате моноспектакъла с Христо Шопов, ще бъде 24 септември, а мястото остава същото. Билетите за новата дата ще важат без презаверяване.

Така моноспектакълът с Христо Шопов "Не е за телефон" ще направи своята премиера в Лондон на 24 септември. 

Случвало се е на всеки от нас – говорим с някого по телефона и изведнъж, когато зачеркнем дадена тема, тонът на гласа на човека отсреща се променя драстично, заявявайки, че „не е за телефона“. Ние започваме да се чудим – дали човекът се притеснява, че някой го подслушва, или че по-успешно би ни обяснил казуса на живо и въобще за какво става въпрос.

Спектакълът „Не е за телефон“ ви е приготвил много смях, комични ситуации и добро настроение. Изключително иронично намигване към публиката е фактът, че спектакълът се нарича „Не е за телефон“, а актьорът на сцената Христо Шопов прекарва час и 15 минути именно в това – в разговори по телефона!

„Не е за телефон“ е истинско театрално събитие, което бележи не само комедийния дебют на големия Христо Шопов, но и неговия първи моноспектакъл. Да, в „Не е за телефон“ с гласовете си участват и артисти от Драматично-куклен театър „Иван Димов“, но на сцената физически присъства единствено самият Христо Шопов.

Персонажът на Христо Шопов е един модерен привиден Супермен, който може да ви осигури всичко, от което се нуждаете. Е, животът му е на лизинг, а съдбата е готова всеки момент да му покаже кой е истинският шеф, но той продължава да вярва повече в себе си, отколкото в каквото и да е било друго. Поредицата от комични ситуации, обрати и телефонни разговори ще поддържа интереса ви през цялото време, а доброто настроение и смехът са гарантирани!

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3DJ3fV7

---

▫ Комедия от Лиза Шопова и Елин Рахнев

▫ Режисьор: Лиза Шопова

▫ Сценография и костюми: Анелия Райкова

▫ Звук и музика: LP Studio

▫ С участието на: Христо Шопов

▫ С гласовете на: Иванка Шекерова, Николета Малчева, Димитър Атанасов, Лиза Шопова и Стелиян Николов

Любо Киров с 3 награди за БГ музика. Тръгва на турне

11-06-2022

Любо Киров е големият победител на Годишните музикални награди на БГ Радио 2022 г. Един от най-големите български артисти взе три отличия на церемонията, която се проведе в петък вечерта в Пловдив.

„Целуни ме“ беше отличена за БГ Песен и за БГ Текст, чийто автор е Любо Киров. В категорията БГ Комбинацията статуетката отново отиде при изпълнителя за песента „Където няма време“, в която си партнира със Станислав Сланев-Стенли и Христо Мутафчиев.

Наградите идват в една изключително силна творческа година за Любо Киров. През април той издаде дългоочаквания от всички фенове нов албум „Целуни ме“. Именно на представянето му в София музикантът направи и премиерата на видеото към песента „Усеща се сила“ с кадри от знаковия му концерт в зала „Арена Армеец“, който беше на 26 октомври миналата година.

Преди по-малко от месец, на 22 май, пък Любо Киров излезе на сцената в легендарната лондонска зала Troxy за грандиозен концерт на световно ниво и първи с подобен мащаб за него. В следващите месеци Любо Киров ще направи турне в страната, за да представи новия си албум.

Лятото феновете ще могат да се насладят на музиката му на открито във Варна - на 21 юли, в Бургас – 3 август и в Пловдив – 9 август. Всичко ще завърши с голям концерт в зала 1 на НДК на 4 ноември.

БИЛЕТИ:

Варна, 21 юли: https://bit.ly/3LEyRyr

Бургас, 3 август: https://bit.ly/3qyaPMU

Пловдив, 9 август: https://bit.ly/37Ri2B3

София, 4 ноември: https://bit.ly/3FbiMOj

Поетите Live ще бъде за първи път в Бургас на 13 юли

07-06-2022

Поетите Live ще излезе за първи път на бургаска сцена. Събитието ще бъде на 13 юли в Летния театър в морския град.

Събитието събира едни от най-красивите български стихове, представени от обичани български актьори. Участие ще вземат Владимир Пенев, Весела Бабинова, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Малин Кръстев, Луиза Григорова-Макариев, Теодора Духовникова, Юлиан Вергов и маестро Антони Дончев. Поетите Live е проект, в който любими български артисти представят най-хубавите български стихове на живо.

Форматът е елегантен и различен, защото излиза от рамките на обичайния рецитал. Начинът на представяне на поезията е с нов и съвременен прочит. Стихотворенията и поетите, които представят актьорите, са от тези, които вълнуват и които докосват сърцата и мислите.

Поетите Live е в Летен театър, Бургас, на 13 юли. Началото на събитието е в 21:00 часа. Вратите ще бъдат отворени в 19:30 часа.

Билети: http://bit.ly/3KNdPfI

- Каса на Опера Бургас - всеки ден от 10:00 до 18:00 ч.

- Каса на Часовника - всеки ден от 09:00ч. до 20:00 ч.

Любо Киров с музикално шоу на световно ниво в Лондон

23-05-2022

Любо Киров направи музикално шоу на световно ниво на сцената на зала Troxy в Лондон в неделя вечерта. Публиката слуша на живо един от най-големите български артисти, а специални гости бяха Поли Генова и Орлин Горанов.

Любо Киров излезе на сцената заедно с голямата банда точно в 19:15 часа лондонско време. В продължение на два часа и половина публиката пя в един глас с него песните от новия албум „Целуни ме“, както и любими хитове като „Знам“, „Мога“, „Летим“ и други. На сцената до Любо Киров се качиха Поли Генова, с която представиха новия си дует „Тръгни навреме“, и Орлин Горанов, който се включи в „Както преди“, но с изненада за публиката – изпълни текста на италиански език.

Lubo Kirov Live in London беше първият концерт на изпълнителя с подобен мащаб, извън границите на страната. Неслучайно той се случи в зала Troxy, която е едно от легендарните места за музика на живо в Лондон. На нейната сцена са били световни звезди като Роби Уилямс и Nick Cave & the Bad Seeds.

Събитието се състоя половин година след изключително успешния концерт на Любо Киров „Целуни ме“ в зала „Арена Армеец“, когато над 7000 души станаха част от неповторимото музикално шоу на рождения му ден.

Любо Киров е един от най-големите български музикални артисти, но той събира в себе си и много други таланти. Автор е на текстовете на десетки песни за други изпълнители, превърнали се в хитове. Той е композитор, инструменталист, художник и продуцент. Носител е на редица награди - за най-добър изпълнител, за музика, за най-продаван албум и др. Тази година има пет номинации за музикалните награди на БГ Радио. Любо Киров влиза и в класацията на Forbes България, като една от 70-те най-влиятелни личности в страната. Концертите и клубните му участия остават в сърцата на публиката с неповторимата си атмосфера на живо. Той е и ментор в „Гласът на България“.

"Забраненото ШОУ на Рачков" в София, Лондон и Пловдив

11-05-2022

Театралната версия на "Забраненото ШОУ на Рачков" ще бъде на кратко турне през 2022 година. Представлението ще бъде играно в София, Лондон и Пловдив. 

Краси Радков ще бъде специален гост на 18 май в зала 1 на НДК и на 17 юни в Летен театър, Пловдив.

В Лондон пък на сцената в Troxy на 12 юни до Димитър Рачков ще се качи Милко Калайджиев.

Театралната версия на едно от най-гледаните предавания в българския ефир, разкрива с много смях подробности от кухнята на телевизията. Публиката ще разбере как се правят новините, лъжат ли рекламите, какво работи продуцентът, свършват ли някога сапунените сериали… Всичко това е съчетано с неповторимото присъствие на Димитър Рачков.

Това е и първото телевизионно шоу, извън телевизията, което разкрива смешната страна на телевизионните продукции, водещи вечна борба за рейтинг.

БИЛЕТИ: 
София, 18 май, специален гост Краси Радков: https://bit.ly/3gbVJHp
Лондон, 12 юни, специален гост Милко Калайджиев: https://bit.ly/3uiTxUY
Пловдив, 17 юни, специален гост Краси Радков: https://bit.ly/3HjnRUV

ПРЕМИЕРА: "Петък вечер"

06-05-2022

Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев се събират на театралната сцена за една (без)паметна „Петък вечер“. Премиерата на новия авторски спектакъл ще бъде на 27 май, петък вечер, естествено, в Théatro в София. Следват дати във Варна и Бургас през юни.

Има седмици, в които единственият смисъл е очакването на петъчната вечер. Има дни, които минават изцяло в планирането ѝ. Има хора, за които петък вечер е със статута на религиозен празник.

Героите на пиесата обаче не са от тях. Те са четирима млади мъже, на които все по-рядко се удава възможността да се забавляват. Петък вечер за тях се е превърнала в една от най-смелите им мечти. Както е за почти всички млади бащи, например.

Четиримата актьори влизат в различни роли, през които ни показват как може да мине една петък вечер – от подготовката за излизането до намирането на вратата на дома и уцелването на ключалката на следващата сутрин.

Режисьор на спектакъла е Ивайло Ненов. Автори са Ваня Георгиева, Николай Ангелов и още една камара батковци, както се шегуват от екипа. Александър Деянов – Skiller е композитор на музиката и аудио ефектите на „Петък вечер“, а публиката ще се изненада от изпълнението им от актьорите на живо.

Премиерата на постановката ще бъде в София на 27 май, след това „Петък вечер“ ще се играе във Варна на 8 юни и в Бургас на 10 юни.

БИЛЕТИ:

София, 27 май: https://bit.ly/3xG2c7a

Варна, 8 юни: https://bit.ly/3vHDphO

Бургас, 10 юни: https://bit.ly/3OPQ6Pf

--------

Петък вечер
Авторски спектакъл

Актьори: Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков, Христо Пъдев

Режисьор: Ивайло Ненов

Автори: Ваня Георгиева, Николай Ангелов и още една камара батковци

Сценограф: Теодор Киряков

Композитор: Александър Деянов - Skiller

Хореограф: Александър Манджуков

Поли Генова и Орлин Горанов гости на Lubo Kirov Live in London

06-05-2022

Поли Генова и Орлин Горанов ще бъдат специалните гости на големия концерт, който подготвя Любо Киров в Лондон на 22 май 2022 година. Една от най-големите звезди в българската музика ще зарадва публиката в легендарната британска зала Troxy, на чиято сцена са били световни звезди като Роби Уилямс и Nick Cave & the Bad Seeds.

Публиката ще чуе на живо дуета на Любо Киров с Поли Генова „Тръгни навреме“, който вече се превърна в хит. Феновете ще останат изненадани и от общите изпълнения на Любо Киров и Орлин Горанов.

Lubo Kirov Live in London ще бъде първият концерт на изпълнителя с подобен мащаб, извън границите на страната. Събитието идва половин година след изключително успешния му концерт „Целуни ме“ в зала „Арена Армеец“, когато над 7000 души станаха част от неповторимото музикално шоу. Публиката в Лондон ще чуе познатите си любими песни на Любо Киров, както и съвсем новите парчета от албума „Целуни ме“, който излезе през април.

Любо Киров е един от най-големите български музикални артисти, но той събира в себе си и много други таланти. Автор е на текстовете на десетки песни за други изпълнители, превърнали се в хитове. Той е композитор, инструменталист, художник и продуцент. Носител е на редица награди - за най-добър изпълнител, за музика, за най-продаван албум и др. Любо Киров влиза и в класацията на Forbes България, като една от 70-те най-влиятелни личности в страната. Концертите и клубните му участия остават в сърцата на публиката с неповторимата си атмосфера на живо. Той е и ментор в последния сезон на „Гласът на България“.

Британската зала Troxy отваря врати в Лондон през далечната 1933 година. През 60-те години на миналия век е затворена и се превръща в училище за обучение на Лондонския оперен център. През 2006 година Troxy става едно от легендарните за града пространства за събития на живо. Сградата се смята за жизненоважна част от историята на Източен Лондон. На сцената ѝ през 2016 година излиза Роби Уилямс в една от най-мащабните продукции за мястото.

БИЛЕТИ за Lubo Kirov Live in London:
Eventim: https://bit.ly/3jcSD7p
Articket: https://bit.ly/3z2MIcb

The Center представя „Елементи“ в София на 11 май

06-05-2022

Най-голямото танцово хип-хоп училище в България The Center представя „Елементи“ в София на 11 май. Спектакълът, който обединява вдъхновение, сърце и много труд, ще бъде изпълнен за първи на сцената в Theatro в две събития – от 18:30 и от 20:30 часа.

„Елементи“ събира танцьорите от всички възрасти и от всички градове на The Center, които представят най-атрактивните и любими свои танци. Спектакълът е резултатът от труда и усилията им през годината и показва израстването им като хора и танцьори.

„Всеки отделен елемент е всеки един от нашите ученици. С всяка негова мисъл. Всяко негово движение. Всяка негова мечта. Всяко негово усилие. Всяка негова тревога. Всяко негово всичко. И наша мисия и най-голямо удоволствие е всеки наш елемент – всеки един от нашите ученици, постоянно да търси нова възможност да бъде винаги най-адекватната за съответното време и пространство версия на себе си“, разказват за събитието от The Center.

Тази година най-голямото танцово хип-хоп училище в България ще отбележи и 20 години от създаването си със зрелищен спектакъл през есента във Варна. Цялата творческа година на The Center ще бъде под името TWENTER и ще бъде посветена на извървяния път досега.

Билети тук: https://bit.ly/3LnSsSJ

"Забраненото ШОУ на Рачков" в Лондон на 12 юни

21-03-2022

Театралният спектакъл "Забраненото ШОУ на Рачков" ще бъде за първи път в легендарната лондонска зала Troxy на 12 юни.

Постановката ще ви заведе в кухнята на телевизията. Ще разберете как се правят новините, лъжат ли ни рекламите, какво работи продуцентът, свършват ли някога сапунените сериали… Всичко това е съчетано с неповторимото присъствие на Димитър Рачков.

Това е и първото телевизионно шоу извън телевизията, което разкрива смешната страна на телевизионните продукции, които са във вечна борба за рейтинг. Спектакълът „Забраненото шоу на Рачков“ гарантира забавление за цялото семейство.

Очакват ви и специални гости, които ще се включат в шоуто.

Британската зала Troxy отваря врати в Лондон през далечната 1933 година. През 60-те години на миналия век е затворена и се превръща в училище за обучение на Лондонския оперен център. През 2006 година Troxy става едно от легендарните за града пространства за събития на живо. Сградата се смята за жизненоважна част от историята на Източен Лондон.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3uiTxUY

„Чамкория“ със Захари Бахаров ще бъде за първи път в Хага

25-02-2022

Моноспектакълът „Чамкория“ със Захари Бахаров ще бъде за първи път в Хага. Постановката по романа на Милен Русков с режисьор Явор Гърдев ще бъде на сцената на холандския театър De Nieuwe Regentes на 2 април.

Вече няколко сезона интересът към моноспектакъла е огромен и неслучайно представлението е едно от тези, за които е почти невъзможно да намериш билет. Представяйки пътя на главния герой Бае Славе към Чамкория в края на 20-те години на миналия век, то вади на показ истории, които са актуални и днес.

За брилянтното си изпълнение в „Чамкория“ Захари Бахаров получава най-големите отличия за театрално изкуство в България – „Икар“ и „Аскреер“, за главна мъжка роля. Постановката има и награда за спектакъл „Златен кукерикон“.

Отзивите в медиите след премиерата в края на 2017 година също са недвусмислени.

„Чамкория“ е представление, което те стиска за гърлото от мъка и смях и не те пуска до самия край. Публиката, буквално обсадила Театър „199“, изкарва четири пъти на бис Бахаров, чийто герой тази вечер загубва в игрите на късмета“, пише Димитър Стайков за „Площад Славейков“.

„Когато на сцената имаме мощен актьор, в голяма степен той отразява и доминиращите нагласи и настроения на публиката – актьорът в случая е като свръхчувствителна антена, която ги улавя, но също така ги усилва и излъчва с по-голяма сила натам, откъдето са дошли“, е част от коментара на Камелия Николова за „Литературен вестник“.

Билети тук: https://bit.ly/3hgqlYF

-------------

„Качете се на омнибуса за Чамкория, за да се върнете назад във времето, да попътувате до стария планинския курорт и да чуете лично от шофьора Бае Славе всичко по всички лични и интимни въпроси, всичко по всички семейни и родови въпроси, всичко по всички комшийски, квартални и градски въпроси, всичко по всички балкански, регионални, международни и геополитически въпроси, всичко по всички партийни, политически, военни, дипломатически и държавни въпроси, всичко по всички технически, исторически, природонаучни, автомобилостроителни, естествонаучни, философски, животновъдни, кинематографически, културни и обществени въпроси, както и не на последно място – всичко по всички галактически и вселенски въпроси. Спектакълът съдържа и моменти на словесно откровение, поради което не се препоръчва за лица под 16 години.“

Анотация на Явор Гърдев

Поетите Live за първи път в Лондон на 7 май

24-02-2022

Поетите Live ще бъде за първи път в Лондон на 7 май!

Едни от най-популярните български актьори представят любимите си български стихотворения.

С участието на Владо Пенев, Бойко Кръстанов, Весела Бабинова, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Луиза Григорова - Макариев, Малин Кръстев, Теодора Духовникова, Юлиян Вергов, маестро Антони Дончев и Свилен Ноев („Остава”).

Къде: Лондон, Royal Geographical Society - Ondaatje Lecture Theatre, SW7 2AR

Кога: 7 май 2022 в 19.30 часа

Билети: https://bit.ly/3IlF8xk

Любо Киров представя новия си албум с големи концерти

21-02-2022

Любо Киров ще представи новия си албум „Целуни ме“ с големи концерти в София, Варна и Лондон. Първата дата е в столицата на 16 април в Joy Station, а втората - в морския град на 29 април в The Brick Port. Следва концерт в лондонската зала Troxy на 22 май.

В дългоочаквания нов албум са събрани 11 песни. „Целуни ме“, която се превърна вече в хит, дава заглавието и е под номер едно.

Следват „Говоря ти сериозно“ и „Усеща се сила“, които Любо Киров изпълни за първи път на концерта си в „Арена Армеец“ през октомври миналата година и които веднага станаха любими на публиката.

Феновете ще чуят за първи път песента „Ако сме двама“, както и дуетите на Любо Киров с DARA „Вече няма как“ и с Поли Генова „Тръгни навреме“.

„Целуни ме“ събира още превърналите се в хитове „Където няма време“ със Стенли, „Не бих могъл“ с Pavell & Venci Venc', „Мога“ с Михаела Маринова, „Приятели завинаги“ с Графа и Орлин Павлов.

„Парчетата в новия албум стават по-добри от всеки друг път. Нямам търпение да ги чуете. Когато аз съм доволен, всичко е наред“, сподели Любо Киров.

Той е композитор, текстописец и автор на аранжиментите и в този албум. Като дясна ръка в аранжиментите стои и Ангел Дюлгеров, на когото са и всички китари в албума. Автор на снимката за визията на „Целуни ме“ е Петър Вълчев.

Тази година Любо Киров подготвя и грандиозен концерт в Лондон. Събитието ще бъде на 22 май в легендарната лондонска зала Troxy, на чиято сцена са били изпълнители като Роби Уилямс и Nick Cave & the Bad Seeds.

Любо Киров е един от най-големите български музикални артисти, чийто талант излиза извън всякакви граници и клишета. Автор е на текстовете на десетки песни за други изпълнители, превърнали се в хитове. Той е композитор, инструменталист, художник и продуцент.

Носител е на редица награди - за най-добър изпълнител, за музика, за най-продаван албум и др. Любо Киров влезе в класацията на Forbes България, като най-влиятелния поп музикант за 2021 година.

Концертите и клубните му участия остават в сърцата на публиката с неповторимата си атмосфера на живо. Той е и ментор в „Гласът на България“.

БИЛЕТИ за представянето на „Целуни ме“

София: https://bit.ly/35j6plq
Варна: https://bit.ly/3p5ZiDU
Лондон: https://bit.ly/3z2MIcb

Албумът се издава от „Вирджиния Рекърдс“ по лиценз нa My Sound Universe.

"Забраненото ШОУ на Рачков" отново на турне

15-02-2022

Театралният спектакъл "Забраненото ШОУ на Рачков" тръгва на турне, за да ви заведе в кухнята на телевизията. Ще разберете как се правят новините, лъжат ли ни рекламите, какво работи продуцентът, свършват ли някога сапунените сериали…

Всичко това е съчетано с неповторимото присъствие на Димитър Рачков. Това е и първото телевизионно шоу, извън телевизията, което разкрива смешната страна на телевизионните продукции, които са във вечна борба за рейтинг.

Спектакълът „Забраненото шоу на Рачков“ гарантира забавление за цялото семейство. Очакват ви и много специални гости, които ще се включат в шоуто.

Първите две дати са:
София, зала 1 на НДК, на 18 май: https://bit.ly/3gbVJHp
Пловдив, Летен театър "Бунарджика", 17 юни: https://bit.ly/3HjnRUV

Премиера: "Игра за двама"

17-01-2022

Радваме се да ви представим новата постановка "Игра за двама". Премиерата на представлението ще бъде в пет града - София, Пловдив, Варна, Бургас и Лондон. 

"Игра за двама" е комедия за разминаванията и недоразуменията в отношенията между мъжете и жените.

Актьорите София Бобчева и Александър Кадиев влизат в 16 различни роли на хора от нашето съвремие – телевизионни водещи, плеймейтки, фолк певици, търговци, интелектуалци, астролози, патриоти…

Авторът Иво Сиромахов разказва с ирония и усмивка историите на няколко двойки, които изпадат в абсурдни ситуации, търсейки любов, разбиране, пари или известност.

В "Игра за двама", режисирана от Златомир Молдовански, зрителите ще надникнат в кухнята на театъра, за да видят как се подготвя едно представление. Пред погледа на публиката актьорите влизат от една роля в друга, сменят различни образи, въвеждат ни в процеса на създаване на спектакъла.

Защото животът е игра, в която всички ние участваме. Важното е да го правим с усмивка.

"Игра за двама"
С участието на:
София Бобчева
Александър Кадиев
Автор – Иво Сиромахов
Режисьор – Златомир Молдовански
Сценограф – Ивелина Минева
Музикално оформление – Стефан Здравески

Любо Киров с грандиозен концерт в Лондон на 22 май

24-12-2021

Любо Киров ще направи грандиозен концерт в Лондон на 22 май 2022 година. Една от най-големите звезди в българската музика ще зарадва публиката в легендарната британска зала Troxy, на чиято сцена са били световни звезди като Роби Уилямс и Nick Cave & the Bad Seeds.

Lubo Kirov Live in London ще бъде първият концерт на изпълнителя с подобен мащаб, извън границите на страната. Събитието идва половин година след изключително успешния му концерт „Целуни ме“ в зала „Арена Армеец“, когато над 7000 души станаха част от неповторимото музикално шоу.

Публиката в Лондон ще чуе познатите си любими песни на Любо Киров, както и съвсем нови парчета от предстоящия му албум, който се очаква да излезе през пролетта на 2022 година.

Любо Киров е един от най-големите български музикални артисти, но той събира в себе си и много други таланти. Автор е на текстовете на десетки песни за други изпълнители, превърнали се в хитове. Той е композитор, инструменталист, художник и продуцент. Носител е на редица награди - за най-добър изпълнител, за музика, за най-продаван албум и др. Любо Киров влиза и в класацията на Forbes България, като една от 70-те най-влиятелни личности в страната. Концертите и клубните му участия остават в сърцата на публиката с неповторимата си атмосфера на живо. Той е и ментор в последния сезон на „Гласът на България“.

Британската зала Troxy отваря врати в Лондон през далечната 1933 година. През 60-те години на миналия век е затворена и се превръща в училище за обучение на Лондонския оперен център. През 2006 година Troxy става едно от легендарните за града пространства за събития на живо. Сградата се смята за жизненоважна част от историята на Източен Лондон. На сцената ѝ през 2016 година излиза Роби Уилямс в една от най-мащабните продукции за мястото.

Събитието е за лица на възраст над 14 години.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3z2MIcb

Ново представление: "Хитът на сезона"

21-12-2021

Радваме се да ви представим съвсем новия моноспектакъл на Здрава Каменова "Хитът на сезона".

"Хитът на сезона" ни въвежда в света на писателката Жива Каменарска. Тя е изправена пред истеричен краен срок за написване на пиеса, а в живота й нахълтват герои, обезумели от амбиции и неосъществени мечти. Всички те са на ръба и със спешна нужда именно от участие в тази пиесата.

Докъде ще бъде доведена Жива от манипулациите на тези герои и колко голяма е цената, която трябва да плати, за да създаде истински Хит? Неочакван обрат, какъвто дори писателката не би могла да измисли, ще преобърне живота й до точка, от която няма връщане назад.

В най-новия комедиен моноспектакъл на Здрава Каменова ще се появят любими персонажи от най-популярните й комедии в нова и необичайна светлина ("Жената е странно животно, "Помощ, имам две деца", "Бонбон", "Когато рокът беше млад").

Lubo Kirov Exclusive Christmas Concert е разпродаден

16-12-2021

Lubo Kirov Exclusive Christmas Concert е разпродаден. Благодарим на всички за интереса и нямаме търпение да ви видим на 26 декември в Sofia Live Club.

Това е събитието, с което ще сложим бляскав музикален финал на 2021 година. 401 от вас ще бъдат VIP гости на един различен концерт. Различен, защото Любо Киров ще сподели един от най-светлите празници лично със своята публика.

Точно два месеца след грандиозния концерт на Любо Киров в "Арена Армеец" до него на сцената на Sofia Live Club ще се качат отново същите музиканти. Освен невероятното преживяване, гостите на събитието ще получат и специален подарък от Любо Киров.

Сложете си нещо златно и елате да се забавляваме като за последно през 2021 година. Вратите отварят в 20.00 часа. Началото на концерта е в 22.00 часа. *Билетът не включва седящо място.

"Извънредно положение" за първи път в Лондон

10-12-2021

Представлението „Извънредно положение“ ще бъде за първи път в Лондон на 29 януари. Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова ще изпълнят Tuke Hall с присъствие и много смях. Това е първата дата, извън страната, на стендъп комедията, която радва хиляди зрители в страната.

Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова разказват истерично смешно как те самите преживяват блокадата на 60 квадратни метра с мъж, деца и домашни любимци и не се страхуват да наричат нещата с истинските им имена.

„Извънредно положение“ е спектакъл със завладяващ, оригинален авторски сценарий по истински истории. Истории от карантината, които Богдана, Здрава и сценаристът Светослав Томов са описали изключително цветно, уморени и отегчени от сериозността на положението, безпаричието, кризата, страшните новини, хората с пагони, хората без маски, онлайн обучението, притеснени от липсата на работа, фризьор, пространство и какъвто и да било нормален социален живот.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/31Mwk2X

Lubo Kirov Exclusive Christmas Concert на 26.12. в Sofia Live Club

11-11-2021

Lubo Kirov Exclusive Christmas Concert е събитието, с което ще сложим бляскав музикален финал на 2021 година.

На 26 декември в Sofia Live Club 401 от вас ще имат възможността да бъдат VIP гости на един различен концерт. Различен, защото Любо Киров ще сподели един от най-светлите празници лично със своята публика.

Точно два месеца след грандиозния концерт на Любо Киров в "Арена Армеец" до него на сцената на Sofia Live Club ще се качат отново същите музиканти.

Освен невероятното преживяване, гостите на събитието ще получат и специален подарък от Любо Киров.

Сложете си нещо златно и елате да се забавляваме като за последно през 2021 година.

Вратите отварят в 20.00 часа. Началото на концерта е в 22.00 часа. *Билетът не включва седящо място.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3ncmLCV

"Всички страхотни неща" за първи път в Лондон

05-11-2021

За първи път в Лондон ще бъде моноспектакълът с Бойко Кръстанов "Всички страхотни неща". Датата е 11 декември, а мястото - Tuke Hall.

Ето и повече за нестандартната постановка, която прави публиката участник в едно преживяване без аналог.

Ти си на 6 години, а майка ти е в болница, защото не може да намери причина да бъде щастлива. Затова започваш да правиш списък на „Всички страхотни неща“. Всички неща, заради които си заслужава да живееш.

1. Сладолед.
2. Бой с водни пистолети.
3. Да стоиш буден след часа за лягане и да ти дават да гледаш телевизия.
4. Цветът жълто.
5. Неща на райета.
6. …

Започваш да запълваш списъка и го оставяш на възглавницата ѝ. Знаеш, че го е прочела, защото е поправила всичките ти правописни грешки. Скоро този списък започва да поема своя собствен живот. А главният герой, изигран от Бойко Кръстанов, пораства и опознава себе си през него. „Всички страхотни неща“ е пиеса за дългия път, който сме готови да извървим заради хората, които обичаме.

Тя ще ви накара да се смеете, да плачете, да се замислите, да напишете своите страхотни неща. Постановката намира перфектния баланс между борбите ни в живота и това да успеем да отпразнуваме всичко хубаво в него.

Автори: Дънкан Макмилан и Джони Донахоу
С участието на: Бойко Кръстанов
Режисьор: Владимир Пенев
Превод: Радослав Петкашев

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3mO8FHv

Още билети за концерта на Любо Киров в "Арена Армеец"

20-10-2021

Новината, която всички чакахме!

Пускаме допълнителни билети за концерта на Любо Киров в „Арена Армеец“ на 26 октомври.

Ще се забавляваме заедно и ще празнуваме заедно един незабравим рожден ден.

Ще чуем на живо песните, които си тананикаме от месеци.

Ще пеем заедно с Любо Киров, Мария Илиева, Графа, Орлин Павлов, Иван Лечев, маестро Живко Петров, Стенли, Михаела Маринова и АКАГА. Побързайте, защото това е събитието, което заслужава пълна зала.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3BYb0oh

*Концертът ще се проведе при спазването на противоепидемичните мерки към датата му. За ваше удобство на място ще бъде разположена мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове на минимална цена.

Как ще се влиза на концерта на Любо Киров?

20-10-2021

Всички, закупили билети за концерта на Любо Киров в зала "Арена Армеец" в София, ще могат да влязат срещу представянето на „Зелен сертификат“.

Сертификатът показва:

- Завършен ваксинационен цикъл;

- Прекарано заболяване от коронавирус;

- Актуален отрицателен тест: За улеснение на посетителите пред зала „Арена Армеец“ ще има разположена мобилна лаборатория. Всеки, който няма „Зелен сертификат“, може да си направи бърз антигенен тест на цена от 10 лева. Лабораторията ще бъде отворена в 17.00 часа и ще разполага с 12 пункта. Предвиденото време за човек е 3 минути.

Вярваме, че с добра организация всички ще можем да се забавляваме на събитието, което чакаме от месеци. Благодарим предварително за вашето съдействие!

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3BYb0oh
 

„Отчаяни съпрузи“ се мести от 17.10. на 5.12. в Зала 1 на НДК

13-10-2021

Постановката „Отчаяни съпрузи“, която трябваше да се играе на 17 октомври в Зала на НДК ще бъде преместена на същото място за 5 декември.

Промяната се налага заради влизащите от 14 октомври нови противоепидемични мерки.

Закупените към момента билети ще важат без допълнително презаверяване. Всеки, който иска да върне билета си, може да го направи до 20 октомври чрез канала, през който го е закупил.

"Извънредно специално" ще се случи само веднъж

11-10-2021

„Извънредно специално“ е събитие, което ще се случи само веднъж – 04 декември в Зала 1 на Националния дворец на културата. Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова са подготвили специално издание, което ще изненада публиката със съдържание, излизащо напълно извън определението за представление.

Публиката на „Извънредно специално“ ще бъде истински специална, защото само на 04 декември ще надникне зад завесата на предстоящото трето представление на трите актриси, чиято премиера ще бъде през 2022 година.

И за да бъде картината пълна, в събитието ще се включи и музикален гост, който засега остава изненада. „Извънредно специално“ ще бъде един естествен завършек на годината след изключително успешните летни турнета на стендъп комедиите „Извънредно положение“ и „Извънредно любовно“ с участието на трите актриси.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3FEtNXZ

"Чамкория" със Захари Бахаров ще бъде в Лондон на 16.10.

17-09-2021

„Чамкория“ по романа на Милен Русков е постановката, за която да намериш билет е почти невъзможно. Тази есен обаче ще имате възможност да я гледате извън страната – в Лондон. На 16 октомври представлението ще се играе в Tuke Hall, London, NW1 4NS, от 19:30 часа. В ролята на главния герой Бае Славе е Захари Бахаров, а представлението е на режисьора Явор Гърдев. 

Неслучайно представлението е толкова успешно. Представяйки пътя на главния герой Бае Славе към Чамкория в края на 20-те години на миналия век, то вади на показ истории, които са актуални и днес. 

„Че живеем некакси в тая злополучна България, понеже аз я мразим, обаче па я и обичам. Па защо я обичам, и с чук да ме удариш по главата, не моем да ти кажем! Аман от България, аман от тоя умерен пояс, и от равномерното движение на Земята, аман! Много тъп ми се види мене умереният пояс, па да не кажем и Земята! Само неодушевените неща може да са толкова тъпи, упорити и еднообразни. Извиневам се, обаче що за тъпо нещо требва да си, за да се въртиш милиарди години около една звезда?! Върти се, братче, милиарди години около една звезда! Па вземи мръдни се малко, мини нанекъде! Но не! Все едно и също до края на света! Ама тя буквално смета да прави едно и също до края на света! Неам думи!“

Бае Славе на път към Чамкория октомври 1928 г.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/39eUtQd

„Отчаяни съпрузи“ излизат на сцената на Зала 1 на НДК

13-09-2021

Над 20 града, хиляди зрители и няколко sold out-а по-късно постановката „Отчаяни съпрузи“ ще излезе на сцената на Зала 1 на НДК. Датата е 17 октомври, а събитието е естествено продължение на успешното лятно турне на комедията, която направи своята премиера тази пролет.

Актьорите Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Даниел Пеев и Димитър Захариев разказват за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години. Историите им се обединяват от отчаяните опити на Бойко да си върне любимата. Можете да си представите какво следва. Всички сме изпадали в подобни ситуации на полето на сложните взаимоотношения между мъжете и жените.

Актьорите използват собствените си имена в постановката, за да я доближат максимално до себе си. А сценарият на тази френска стендъп комедия е адаптиран към българската реалност. Музикалната атмосфера пък идва от китарата на Митко-Хендрикса.

„Отчаяни съпрузи“ съчетава класически за театъра ситуации между актьорите със стендъп комедия, което прави постановката динамична и не сваля усмивките от лицата на публиката през цялото време. Постановката гарантира добро настроение и неслучайно вече осем години не слиза от комедийния афиш във Франция, нарушавайки всички кодове в жанра.

Това лято постановката се игра пред хиляди зрители публика в над 20 града, сред които София, Пловдив, Варна и Бургас.

Билети тук

Позиция на Artvent по повод новите мерки срещу COVID-19

21-08-2021

През последните няколко дни в публичното пространство беше създаден информационен хаос около обявяването на новите мерки в борбата срещу COVID-19. Автор на този хаос се оказа Министерството на здравеопазването, което за пореден път показа, че има дефицити в комуникирането на взетите от него решения. Обявяването на новите мерки в четвъртък, 19 август, доведе до тяхното неразбиране, а оттам и на насаждането на поредни притеснения и тревоги в обществото. Наложи се дори смият служебен министър г-н Стойчо Кацаров, ден по-късно, да уточнява в какво точно се изразяват взетите от управляваното от него ведомство мерки. 
Ако подобен подход се приема от здравните власти като епизодично неразбиране, той за пореден път води до сериозни щети в областта на културата и провеждането на събития. 
Бихме искали да се обърнем към нашата скъпа публика да я уверим, че спазваме и ще продължаваме да спазваме мерките срещу COVID-19 такива каквито са към момента на изпълнението на съответното събитие. За нас здравето и спокойствието на публиката, артистите и екипа ни са на първо място и това няма да се промени.
Призоваваме обаче здравните власти да бъдат конкретни, точни и ясни при обявяването на бъдещите мерки в борбата с вируса. Всичко друго води до създаването на хаос, страх и притеснение сред обществото. Призоваваме още бъдещите мерки да бъдат с мисъл за културата и това тя да не бъде оставена отново безмълвна в моменти на криза.
Именно в тези моменти всички имаме нужда да си поемем въздух, а културата е необятен източник за това.
Бъдете здрави!

"Отчаяни съпрузи" в Русе на 1 септември в Канев център

12-08-2021

"Отчаяни съпрузи" в Русе на 1 септември се мести от Летния театър в Канев център

Постановката "Отчаяни съпрузи", която ще се играе на 1 септември в Русе, се мести от Летния театър при Военния клуб в Канев център. Промяната се налага поради независещи от организаторите причини.

Закупените билети към момента на промяната (12 август) ще важат без допълнителна презаверка. Зрителите с тези билети ще бъдат настанявани в сектор А, ред 1-4 в Канев център.

Събитието ще се проведе при спазването на всички епидемиологични мерки към момента.

Извиняваме се за причиненото неудобство и ви желаем приятно прекарване с "Отчаяни съпрузи".

Как театърът „излекува” три актриси в пандемията

28-07-2021

Със Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова положението винаги е извънредно смешно! Особено когато са на гости в телевизията.

А ето къде пък можете да ги гледате на живо това лято ⛱☀️

Извънредно положение:

🎫Варна, Летен театър - 31.07  

🎫Свети Влас, Амфитеатър "Арена"  - 12.08

🎫Плевен, Летен театър "Кайлъка" - 17.09 

🎫Русе, Летен театър при Военен клуб - 18.09 

🎫Пловдив, Лятно кино "Орфей" - 25.09 

Извънредно ЛЮБОВНО:

🎫Бургас, Летен театър - 03.08 

🎫София, Sofia Summer Fest - 04.08

„Отчаяни съпрузи“ с нова дата във Велико Търново

30-06-2021

Постановката „Отчаяни съпрузи“ ще се играе с нова дата в Летния театър във Велико Търново – 15 юли. Лошото време наложи отлагане на представлението, първоначално предвидено за 26 юни. Всички закупени билети ще важат без допълнително презаверяване.

Актьорите Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Даниел Пеев и Димитър Захариев разказват за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години. Историите им се обединяват от отчаяните опити на Бойко да си върне любимата. Можете да си представите какво следва. Всички сме изпадали в подобни ситуации на полето на сложните взаимоотношения между мъжете и жените. Актьорите използват собствените си имена в постановката, за да я доближат максимално до себе си. А сценарият на тази френска стендъп комедия е адаптиран към българската реалност. Музикалната атмосфера пък идва от китарата на Митко-Хендрикса. „Отчаяни съпрузи“ съчетава класически за театъра ситуации между актьорите със стендъп комедия, което прави постановката динамична и не сваля усмивките от лицата на публиката през цялото време.

Постановката гарантира добро настроение и неслучайно вече осем години не слиза от комедийния афиш във Франция, нарушавайки всички кодове в жанра.

Това лято постановката се играе в София, Пловдив, Сандански, Велико Търново, Плевен, Добрич, Бургас, Варна, Карлово и Свети Влас.

Постановката "Отчаяни съпрузи" във Велико Търново

26-06-2021

Приятели, лошото време тази вечер ни принуди да отменим постановката "Отчаяни съпрузи" във Велико Търново.

За нас вашето здраве и това на актьорите и екипа е най-важно.

Очаквайте скоро нова дата, на която ще можете да гледате "Отчаяни съпрузи"!

Любо Киров с грандиозен концерт в „Арена Армеец“

20-06-2021

Любо Киров ще отпразнува рождения си ден с грандиозен концерт в „Арена Армеец“ на 26 октомври. Събитието се казва „Целуни ме“ и е естествено продължение на изключителния успех на едноименния сингъл от предстоящия нов албум на изпълнителя.

На концерта в „Арена Армеец“ публиката ще има възможност да се наслади на любимите хитове на Любо Киров през годините, както и на съвсем нови негови песни. На сцената до Любо Киров ще се качат и още от любимите на феновете изпълнители, с които изпяха едни от най-запомнящите се песни в българската съвременна музика.

Любо Киров е един от най-красивите български гласове, но той събира в себе си и много други таланти. Автор е на текстовете на десетки песни, превърнали се в хитове. Той е композитор, инструменталист, художник и продуцент. Носител е на редица награди - за най-добра група с "Те", за солов изпълнител, за музика и албум. Концертите и клубните му участия обаче остават в сърцата на публиката с неповторимата си атмосфера на живо. Неслучайно и концертът в „Арена Армеец“ идва след поредица продадени само за дни дати и обявяване на нови по време на турнето му в страната през юни и август тази година. 

Билетите за концерта в „Арена Армеец“ са с ограничен брой заради противоепидемичните мерки, свързани с разпространението на COVID-19, и се разпространяват в мрежата на EVENTIM.

Рачков към публиката на Античен театър, Пловдив

18-06-2021

Приятели, нямам думи, с които да изразя благодарността си към всички вас, с които бяхме заедно в Античния театър в Пловдив. Благодаря ви, че останахте с мен до последно и дъждът не успя да ни попречи да се смеем искрено. За мен това значи всичко. Извинявам се, че се наложи да приключим 10 минути по-рано и се надявам това да не е помрачило хубавото ви настроение.

Нямам търпение да сме отново заедно на живо! Благодаря ви от сърце!

- Димитър Рачков -

„Извънредно положение“ гостува на БНТ

06-06-2021

Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова гостувт в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ и разказват реални истории от извънредното положение.

Скоро отиват в Бургас, а с тях и представлението „Извънредно положение“. Гледайте ги на живо на 13 юни в Летния театър.  

Благодарим за поканата на екипа на Денят с Георги Любенов!

 

„Отчаяни съпрузи“ ще бъдат в Лондон на 27.11.

„Отчаяни съпрузи“ каца в Лондон за първата си дата, извън България, след изключително успешно лятно турне в над 20 града в страната. Комедията ще бъде на 27 ноември в Tuke Hall, NW1 4NS, от 19:30 часа.

Актьорите Бойко Кръстанов, Даниел Пеев, Явор Бахаров и Димитър Захариев разказват за успехите или по-скоро неуспехите в любовния си живот. Първият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години.

Историите им се обединяват от отчаяните опити на Бойко да си върне любимата. Можете да си представите какво следва. Всички сме изпадали в подобни ситуации на полето на сложните взаимоотношения между мъжете и жените. Актьорите използват собствените си имена в постановката, за да я доближат максимално до себе си. А сценарият на тази френска стендъп комедия е адаптиран към българската реалност. Музикалната атмосфера пък идва от китарата на Митко-Хендрикса.

„Отчаяни съпрузи“ съчетава класически за театъра ситуации между актьорите със стендъп комедия, което прави постановката динамична и не сваля усмивките от лицата на публиката през цялото време. Постановката гарантира добро настроение и неслучайно вече осем години не слиза от комедийния афиш във Франция, нарушавайки всички кодове в жанра.

БИЛЕТИ: https://bit.ly/3aN4F3b