За нас

Artvent е компания, която продуцира, организира, разпространява, прави маркетинг, реклама и ПР на културни събития – театрални постановки и концерти.

Компанията е основана през март 2021 година от Ваня Симонска (дългогодишен журналист и един от първите хора в екипа на Grabo.bg), Атанас Боев (бивш търговски директор на Grabo.bg) и Велизар Величков (съосновател на Grabo.bg, Trendo.bg, 1ForFit, завършил НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“). Това, което ги обединява, е общата им визия за развитие и промяна в осъществяването на творчески продукции. По-късно към тях се присъединява Кирил Киров – Кико (Brigada&Co., Global Films, LeaderClass). От средата на миналата година, като инвеститор и творчески директор, в мениджмънта се включва и Захари Бахаров („База Х“).

От две години Artvent се развива динамично в продуцирането и организирането на театрални постановки и големи музикални събития. Стои зад организацията и рекламата на големия концерт на Любо Киров в „Арена София“ (тогава „Арена Армеец“) през октомври 2021 г., на първия му концерт в Лондон (в зала Troxy през 2022 г.), както и на турнетата му в страната през миналата и тази година*. Компанията организира и осъществи тазгодишното турне и на друг от популярните български изпълнители – Миро – Best of, като включи допълнително коледно издание в него заради големия интерес и предварителното разпродаване. 

Екипът на компанията бързо нарасна до близо 50 души, които покриват сфери като финанси и организация; продажби, маркетинг и реклама; ПР и комуникации; творчески дейности по процеса на създаване на проектите; технически дейности по реализиране на продукциите.

Със своя уникален за пазара модел – да събира в рамките на компанията целия процес на реализиране на творчески проекти, гъвкавост и изключително сработен екип от експерти в различни сфери Artvent създава собствени творчески продукции, осъществи над 1000 събития в страната и чужбина пред стотици хиляди души публика, достига до милиони чрез онлайн и аутдор реклама, партнира си с един от най-уважаваните артисти в страната, с институции, организации и други бизнеси.