11
Nov
2022

Актьорите от „Петък вечер“ с авторска песен

Актьорите от постановката „Петък вечер“ Павел Иванов, Стоян Дойчев, Филип Буков и Христо Пъдев направиха премиера на авторската си песен и на видеото към нея. Парчето е ключова част от спектакъла и, естествено, се казва „Петък вечер“, носи много настроение и показва, че не е необходимо да се взимаш съвсем на сериозно, за да създадеш музика, с която хората да се забавляват.

Идеята за песента се появява сред актьорите, докато четат текстове за бъдещото си общо представление. „Още не бяхме решили, че ще направим напълно авторски спектакъл. В началото на един от готовите текстове, които разглеждахме, имаше рап. Направи ми впечатление, че беше много лош. И тогава казах на останалите: „Момчета, не го гледайте, аз ще напиша по-хубав“. Те не ми повярваха, разбира се. Обаче аз се прибрах и го написах“, разказва Павел Иванов, който е автор на музиката и текста.

Останалите актьори харесват песента и така тя влиза естествено в спектакъла „Петък вечер“, за да дойде и времето, в което да получи собствен живот, извън постановката.

Специалните бийтбокс ефекти и студийната версия на песента са дело на Александър Деянов - Skiller, а автор на видеото е Jeason Brad Lewis. Продуцент е Artvent.

Песента „Петък вечер“ може да чуете и видите тук: https://bit.ly/3NZCSPL

Авторският спектакъл „Петък вечер“ се радва на изключителна популярност сред публиката. От премиерата си в края на май тази година комедията е изиграна 20 пъти, а с нея са се забавлявали близо 10 000 души в различни градове в страната.

Всички следващи дати може да видите тук: https://bit.ly/3FVQERu