Мюзикълът по песни на Стефан Диомов „Здравей! Как си, приятелю?” тръгва на морско турне и ще бъде представен в Летния театър във Варна на 23 юни. 

Събитието на годината на Националния музикален театър завладява сърцата на зрителите с познати ситуации, много смях и малко носталгия и най-вече с любими мелодии, които всеки познава, обича и запява.

Единственият оригинален български мюзикъл, написан по любими и популярни песни на живата музикална легенда Стефан Диомов и либрето на Юрий Дачев, ще се представи за първи път в морската столица на 23 юни 2024 г.

„Привечер. Късна пролет, Крайморска градина. Пълна с шумове, смях и шепот… Историите на приятелите от срещата на випуска се сблъскват като вълни в брега с младостта и събуждат вдъхновението…“. Така започва своя режисьорски разказ Камен Воденичаров. 

С любов към вечните песни на маестро Диомов диригентската палка грабва Георги Милтиядов. Към морската приказка се присъединяват Николина Костова-Богданова – сценография и костюми, Йоанна Стоянова – хореограф и асистент-режисьор, Севар Иванов – асистент- режисьор и Пеньо Пирозов – координатор на проекта. А идеята за мюзикъла е на Еделина Кънева.

С участието на солисти, хор, балет и оркестър на Националния музикален театър.

Мюзикълът по песни на Стефан Диомов „Здравей! Как си, приятелю?” ще бъде представен и в Летния театър в Бургас – на 20 юни.