От 25 до 29 август 2021 г. в Копривщица ще се проведе първото издание на ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА „MASTER OF ART“ КОПРИВЩИЦА 2021.

По време на фестивала за първи път във възрожденския град на живо ще свири цял симфоничен оркестър и за първи път ще бъде изпълнявана музика от толкова различни музикални жанрове - опера, мюзикъл, джаз и фънк.

В 5 последователни вечери на откритата сцена пред старото училище на възрожденския град спектакли ще изнесат едни от най-любимите български артисти и музиканти, а в Народното Читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев - 1869“ ще бъдат прожектирани филми за изкуство от програмата на Филмовия Фестивал „Мастер оф арт“.

27 август е посветен на класическата музика. Александрина Пендачанска, заедно с Плевенска филхармония под диригентството на Маестро Найден Тодоров, ще представят мултимедийния спектакъл „ТОВА СЪМ АЗ". С този празник за всички почитатели на оперното изкуство, Александрина Пендачанска ще отбележи своя 33-годишния творчески път на сцената. Тя ще изпълни някои от любимите на публиката арии от Моцарт, Верди, Росини, Бизе, а от документални записи, прожектирани на мултимедиен екран, ще я видим в някои от коронните ѝ роли от световните оперни сцени.  

Билети  могат да бъдат намерени на място в Копривщица – в туристическия информационен център на площад „20-ти април“, на касата на Община Копривщица и на онлайн платформата Eventim.bg